29 / 04 / 2024

Konteyner nakliye şirketi Maersk, 3 bin 500 kişiyi daha işten çıkardığını duyurdu

Konteyner nakliye şirketi Maersk, 3 bin 500 kişiyi daha işten çıkardığını duyurdu

Konteyner nakliye şirketi Maersk, küresel ekonomik yavaşlamanın tetiklediği talep azalması ve kapasitenin yükselmesi sebebi ile 6 bin 500 kişinin işten çıkarıldığını belirtti. Öte yandan firma önümüzdeki günlerde de 3 bin 500 kişinin daha işine son verileceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Maersk firması tarafından yapılan açıklamada, firmanın durgun talep, düşük navlun oranları ve enflasyonist baskıdan dolayı oluşan yeni bir normal ile karşı karşıya kalması durumunda finansal performansını korumak için maliyet tasarrufu önlemlerini "yoğunlaştırmayı" planladığı kaydedildi. Bu bağlamda firmanın iş gücünü 110 binden 100 binin altına indirmeyi planlandığı ve bunun senelik 600 milyon dolar tasarruf sağlayacağı kaydedildi.

Bu sene 6 bin 500 kişinin işten çıkarıldığı ve çalışan sayısının ise 2023'ün başlarında 110 binden 103 bin 500'e azaltıldığını kaydeden açıklamada, ilerleyen aylarda 2 bin 500 ve 2024 yılında 1000 kişinin daha işten çıkarılacağı belirtildi. Açıklamada Maersk Üst Yöneticisi (CEO) Vincent Clerc'in şu değerlendirmelerine yer verildi: "Konteyner nakliye sektörü zayıf talep, fiyatların tarihi seviyelere dönmesi ve maliyetler üzerindeki enflasyonist baskı ile yeni bir normalle karşı karşıyadır. Önümüzdeki zorlu zamanlar göz önüne alındığında, finansal performansımızı korumak için çeşitli maliyet ve nakit kontrol önlemlerini hızlandırdık." dedi.

Nakliye firmaları, tedarik zincirlerinin bozulduğu ve nakliye talebinin arttığı Kovid-19 salgını sırasında çok yüksek fiyatlardan yararlanmıştı. Öte yandan Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), 5 Ekim’de 2023 için küresel mal ticaretine ilişkin büyüme beklentisini savaş, yüksek enflasyon ve faiz sebebi ile yüzde 1,7'den 0,8'e çekmişti.

Konteyner nakliye şirketi Maersk, 3 bin 500 kişiyi daha işten çıkardığını duyurdu

MAERSK NE TAŞIR?

Dünyanın en büyük konteyner taşımacılığı şirketlerinden biri olan firma, yılda 12 milyon konteyner taşıyor ve dünyanın dört bir yanına teslim ediyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK KONTEYNER GEMİSİ KİMİN?

Dünyanın en büyük konteyner gemisi, 61 metre genişliğe 400 metre uzunluğa sahip olan dünyanın en büyük konteyner gemisine MSC firması sahibi Aponten Ailesi tarafından cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeni ile “MSC Türkiye” adı verildi. MSC Türkiye'nin ülkemizdeki ilk uğrak yeri ASYAPORT oldu.

Maliyetleri azaltmak için işten çıkarma furyasına yeni dev şirketler ekleniyor

Sosyal medya devinde dev işten çıkarma! Yüzler kişi işsiz kalacak

Ünlü Telekom devinden dünyayı şok eden hamle. 5 bin kişiyi işten çıkarıyor. Hepsi işsiz kalacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön