Konut

Konut almak isteyenler yeni takas yöntemine başvurdu! Elinde ne var ne yok paketler halinde sunuyor!

Yatırımcılar, bir konut alabilmek için artık elindeki bir konutu, otomobili ve arsasını paket olarak sunmaya başladı. Yani tek bir ürüne dair bir çok ürünle teklif gelmiş oluyor...

Emlak ve araç satış sitelerinde farklı ve tarihe karışmış bir satış türü tekrar gün yüüzne çıktı. Nakit bulamayan alıcı ve satıcılar ellerindeki konut, yazlık, araç ve arsaları paketler halinde birbirlerine sunmaya başladı.

KONUTTA YENİ TAKAS TESKLİFLERİ!

Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, önümüzdeki günlerde sık sık karışımıza çıkacak takas tekliflerin merak edilen yönlerini aktardı.

Kas, piyasada nakit para bulunurluğunun azalması, kredi kullanımının zorlaşması karşısında artan fiyatlar alıcıları farklı yöntemler bulmaya itti. Tarihi bir satış yöntemi olan takas daha öncekilerden farklı bir şekilde emlak piyasasında karşımıza çıkmaya başladı.

Nilüfer Kas, emlak piyasasının son günlerde dalgalı ve zaman zaman da durgun olan bir dönemden geçtiğini belirtti. Daha çok 10-12 milyon liraya kadar olan konutlarda biraz daha fazla bir hareketin olduğunu söyleyen Kars ''20 milyona liraya kadar olan kısım daha az hareketli onun üzerindekilerde de hareket çok çok daha az. Özellikle İstanbul’da alıcılar arasında belli bir rakam normalleşti.

Bu normalleşen rakam da 8 -12 milyon lira bandı oldu. Bu rakama olan yerlere ilişkin emlakçıların telefonları çalıyor. Ancak bunun da üzerinde olan rakamlar için son günlerde takas teklifleri gelmeye başladı. Daha çok hiç para vermeden tamamen taşınmaz üzerinden takas teklif ediliyor.

Yani bir konut için elindeki bir konutu, otomobili ve arsasını paket olarak sunanlar olabiliyor. Yani tek bir ürüne dair bir ürünle teklif gelmiyor daha çok paket gibi içinde farklı kalemlerin olduğu takas teklifleri gelmeye başladı” dedi.

KONUT YEREL SEÇİMİ BEKLİYOR!

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; kentsel dönüşümdeki değişikliğin satışta olan konutları da etkilediğini belirten Kas, kredi maliyetlerinin yüzde 45-47 civarında maliyetleri bulan bir hal aldığını belirtti. Hiç kimsenin bu maliyetler ile kesinlikle kredi kullanmak istemediğini belirten Kars ''birçok müşteri de mevduatlardan gelen sıcak paradan kopmak istemiyor. Bir, bir buçuk yıl sonra konut fiyatlarında tekrar yukarı yönlü bir hareketin olacağının herkes farkında. Ancak şu an herkes önümüzdeki yerel seçimi bekler durumda.'' dedi.

KENTLSEL DÖNÜŞÜMÜN HIZLANDIĞI YERLERDE SATIŞLAR AZALACAK!

Kentsel dönüşümün hızlandığı noktalarda satışların azalacağını belirten Kas, “Yeni çıkan kentsel dönüşüm yasası da ilerleyen süreçte neler olacağının merakla beklenmesine neden oldu. Birçok kilit noktadaki kentsel dönüşüm projelerinin hızlanacağının herkes farkında.'' diyerek dönüşüme girecek olan eski binalar yavaş yavaş satıştan çekilmeye başlayacağını söyledi.

Kentsel dönüşümde oy çoğunluğu şartı kalktığı için piyasanın hareketleneceğini  belirten Kars '' Önümüzdeki günlerde de farklı bir piyasa ile karşılaşmak mümkün olacak. Dönüşümcüler kendi yerlerinde kalıp satıştaki ilanlarını geri çekeceklerdir'' dedi. 

KONUT ALMAK İSTEYENLERİN NAKİTİ YOK!

Piyasa koşulları nedeniyle elinde nakiti olan alıcıların beklemediğini belirten Kas, eskiden takas piyasada çok nadir olduğunu söyledi.

O dönemlerde elinde bir miktar nakiti olan kişiler aradaki farkı tamamlamak için bazen aracını takasa sokulduğundan bahseden Kas, şimdi neredeyse hiç nakit konuşulmadan bir takas paketi olarak tercihler yapılmaya başlandığını belirtti.

Elinde nakit para olan alıcıların elinin şu anda çok güçlü olduğunu unutmamak gerektiğine dikkat çeken Kas '' Nakit parası olan alıcılar şu an sessiz sessiz elindeki parayı değerlendirip emlak yatırımlarını yapıyorlar.  Piyasada bir taraftan nakit sıkıntısı var ancak bir taraftan da alıcılar var” dedi.

İstanbul’dan tersine göç başladı! En çok hangi bölgelere göç ediliyor?

Murat Kurum’dan İmamoğlu’na eleştiri: ‘100 bin konutun en fazla 6 binini yaptı!’