06 / 05 / 2024

Konut alıp-satarken dikkat! Bunu yapana para cezası veriliyor

Konut alıp-satarken dikkat! Bunu yapana para cezası veriliyor

Konut satın aldığı tarihin üstünden 5 sene geçmeden satan 110 bin kişi, değer artış kazancı beyannamesinde bulunmak için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesine ziyarette bulundu. Düşük vergi ödemek için yanlış beyanda bulunan vatandaşlara para cezası kesiliyor.



Konut satın alınırken gerçek bedel olan 450 bin Türk lirasının beyan edilmesi durumunda, sadece fazladan bir miktar tapu harcı ödemesi yapılacağını belirten Çolak, konut alım bedeli üzerinden tapu harcı beyanında bulunması gerektiğini anlatarak, Gayrimenkul Değer Artış Kazancı Vergisi’nin belirlenmesinde gerçek kazancın dikkate alındığını ifade etti.

Konut alıp-satarken dikkat! Bunu yapana para cezası veriliyor

Enflasyona göre düzenlenen evin alış ile satış değeri arasındaki farkın hesaplanmasıyla birlikte enflasyondan bağımsız sağlanılan gerçek kazancın bulunduğunu vurgulayan Çolak, bu kazançtan her sene açıklanan istisna tutarının, alım esnasında ödenen tapu harcı ve konut kredisi faizlerinin toplamının düşürüldüğüne dikkati çekerek, bu şekilde, “vergiye tabi tutarın” bulunduğunu ve bu tutara vergi dilimlerinin uygulandığını söyledi.

TOKİ'den Gazianteplilere ucuz konut müjdesi! 587 yeni konut geliyor!

TOKİ Arnavutköy projesi için düğmeye bastı! 405 yeni dükkan geliyor!

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

 


Geri Dön