03 / 05 / 2024

Konut almak için en uygun zaman!

Konut almak için en uygun zaman!

İngiltere merkezli Küresel gayrimenkul şirketi Knight Frank’in açıkladığı verilere göre, emlak fiyatlarında yüzde 12,58’lik artış yüzde 12,73’lük üç aylık mevduat faizinin gerisinde kaldı. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Konut fiyatlarındaki getiri artışında dengeler değişim gösterdi. İngiltere merkezli Küresel gayrimenkul şirketi Knight Frank’in açıkladığı verilere göre,  Türkiye’de konut fiyatları 2015 yılında yüzde 18,4 artışla dünyada konut fiyatlarının en fazla arttığı ülke olmuştu. Bu yılın mayıs ayında getirisi ise mevduat faizinin gerisinde kaldı.


Knight Frank’in son raporuna göre, Türkiye’de konut fiyatları, bu yıl mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,58 yükseldi. Bu sonuç yüzde 12.73 seviyesindeki üç ay vadeli TL cinsi ortalama mevduat faizinden daha az getiri sağladı. 


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Durbakayım, “Son iki yıldır her ortamda fiyat artışı yapmamaya gayret ediyor ve kar marjlarımızdan fedakarlık yapıyoruz” şeklinde konuştu.


Durbakayım, konuşmasında şunları kaydetti: “Bundan daha önemlisi, fiyat artışı yansıtılmamış konut fiyatlarının bir fırsat sunduğunu da unutmamak gerekir. Kısa vadeli olduğunu düşündüğümüz bu durumun konut almak için en uygun zaman olduğunu vurgulamak isterim. Biz konut üreticileri, bugüne kadar olduğu gibi yine üzerimize düşen görevleri hakkıyla yapacağız. Konut almak için mevcut durumdan daha geniş kitlelerin faydalanması için dayanabildiğimiz kadar dayanacağız. Hükümet, finans sektörü, bize destek olduğu sürece baskı altındaki fiyatların normal seyrine dönüşmesi daha yumuşak olur. Diğer taraftan konut getirisindeki ‘tek taraflı fedakarlık’ sonucu oluşan getiri azalmasına karşın konut satışlarının olumsuz bir tablo çizmediğini ve gelecek vaat ettiğini anlamak için resmi satış rakamlarına bakmak yeterli olur.”



Karar


Geri Dön