Sektörel

Konut, arsa, borsa ne zaman yükselişe geçecek? İşte o tarih…

Ekonomi dünyasında piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın  vereceği faiz indirim kararına kilitlenmiş durumda.  Konut ve borsada yükselişin faiz indirimi ile başlayacağını söyleyen yatırım analisti ve stratejist Tuna Kaya, faiz indirimi için öngördüğü tarihi açıkladı.

Ekonomi dünyasında tüm gözler TCMB’dan gelecek faiz indirimine çevrildi. Faiz indirimiyle birlikte özellikle borsa ve emlak sektöründe hareketin başlaması bekleniyor. Peki Merkez Bankası  faiz indirim kararını ne zaman verecek?

Yatırım analisti ve stratejist Tuna Kaya,  https://x.com/tunakaya_yk X sosyal medya hesabından “ TCMB faizi ne zaman indirecek?” başlığıyla yaptığı paylaşımda bu sorunun cevabını verdi. Ekonomideki büyümenin sıfıra indiğinde TCMB faiz indirim kararı alacağını ifade eden Kaya, bu kararın, konut, arsa ve borsayı yükselteceğini söyledi.

Tuna Kaya paylaşımanda, “Türkiye ekonomisinde büyüme sıfıra indiğinde başlar kanısındayım. Bu da ya 2024 aralık ya da 2025 mart aylarını gösteriyor. Faizler inmeye başladığında konut, arsa, borsa yükselecek.”

İŞTE  O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Ziraat Bankası faizleri düşürdü, Vakıfbank konut kredisi faizi ne kadar oldu? 2 milyon TL konut kredisinde müjde!

Konut yatırımında kaybetmek de var. Tapuda kilitlenip kalmayın!

Altın almak için tren kaçtı mı? İslam Memiş açıkladı! Bunu yapanlar boşa kürek çeker!

Milli Emlak, o şehirdeki 127 adet arsa ve araziyi 8 taksit ve yüzde 20 indirimle satıyor! 

'2.79 konut kredisi faizi ucuz' diyenler için ünlü iktisatçı hesapladı! Kredi ile ev almak isteyenler hemen baksın!

Belediyeler, iki şehirde 450 bin TL’den başlayan fiyatlarla villa ve dükkan satıyor!