03 / 05 / 2024

Konut çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2017!

Konut çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2017!

Konutların su faturasına belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için tahsil edilen çevre temizlik vergisi yansıtılıyor. Peki konutlar için ne kadar vergi ödemesi yapılıyor?



Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen bu vergi her sene iki eşit taksit vergi ödeniyor.

 

Çevre temizlik vergisinin mükellefi gayrimenkulü kullanan kişi oluyor. Buna göre, konut veya işyerinde kiracı olması durumunda, vergi sorumlusu kiracılar olurken, mal sahipleri çevre temizlik vergisinden muaf oluyor.

 

Konut çevre temizlik vergisi
Konutlar için vergi borcu, su tüketim miktarı üzerinden hesaplanarak su faturasına yansıtılıyor. Faturanın ile birlikte vergi de ödenmiş oluyor. 

 

Konut çevre temizlik vergisi ne kadar?
Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 28 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanıyor.

 

Konut çevre temizlik vergisi muafiyeti
Çevre temizlik vergisinde kullanılmayan gayrimenkuller için vergi ödemesi yapılmıyor. Boş olan konut ve işyerlerinin muafiyeti için ilgili belediyeye gidilerek bir dilekçe ile başvuru yapılması ve aboneliğin sonlandırılması gerekli oluyor.


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön