27 / 04 / 2024

Konut edindirme yardımı hak sahipleri listesi!

Konut edindirme yardımı hak sahipleri listesi!

KEY ödemelerinden memur ve işçiler ile bağımsız konutu bulunmayan emekliler, taleplerine bağlı olmaksızın, yararlanabiliyor. Konut edindirme yardımı hak sahipleri listesi bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte konut edindirme yardımı hak sahipleri listesi



Konut edindirme yardımı hak sahipleri listesi!

3220 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği; Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında 3320 Sayılı Kanun'un uygulama esaslarını düzenliyor.


Söz konusu yönetmelik hükümlerinden yönetmeliğin 2'nci Maddesinde tanımlanan memur ve işçiler ile bağımsız konutu bulunmayan emekliler, taleplerine bağlı olmaksızın, yararlandırılıyor. 


Memur: Kurumlarda çalışan işçi ve sözleşmeli personel dışında kalan, seçimle gelen dahil, bütün personeldir.


İşçi: (10) veya (10)'dan fazla işçi çalıştırın işyerlerinde bir hizmet aktine istinaden sürekli olarak çalışan kişilerdir. 


Emekli: Sosyal güvenlik kanunlarına göre emeklilik, yaşlılık, adi malullük ve vazife malullüğü aylığı alanlardır.


Konut edindirme yardımı listesi..

28 Nisan 2014 tarihinde 28985 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de 5939 sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun ve konut edindirme yardımı hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik ile 5664 sayılı konut edindirme yardımı hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair kanuna 662 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 73 üncü maddesi ile eklenen hükmüne göre tespit edilen hak sahiplerinin listesi yayımlandı.


Tebliğe göre, ödemelerde T.C. kimlik numarasının ibrazı zorunlu oluyor.


Konut edindirme yardımı key ödemeleri listesi..

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin hazırladığı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahipleri Listesine http://www.keyodemeleri.com/ adresinden ulaşabiliyor.



KEY başvurusu nasıl yapılır?
KEY yardım süresi!


Geri Dön