15 / 10 / 2024

Konut firmaları şimdi de hizmette yarışıyor!

Konut firmaları şimdi de hizmette yarışıyor!

Konutta rekabet hizmete sınırı bitirdi. Müşterilerine güvenlik, konfor, kiralama, satış hizmeti veren gayrimenkul şirketleri, konsere bilet de buluyor, doğum günü de kutluyor....




Gayrimenkul sektöründe büyüyen rekabet, evi yapıp müşteriye sattıktan sonra çekilme dönemini kapattı. Son 10 yılda büyük bir aşama kaydeden konut firmaları şimdi de hizmette yarışıyor. Satış sonrası yapılan hizmetlerde sitelerin güvenliğinden, tamir işlerine, satış ve kiralamaya kadar bir çok hizmet sunuluyor. Bu sistem bir yandan müşterileri memnun ederken diğer yandan da şirketler için müşteri sadakatini beraberinde getiriyor.

SATIşž SONRASI HİZMET
Hızlı tüketim ürünlerinde alıştığımız ‘satış sonrası servis ' hizmeti, artık konut projelerinde de var. İstanbul 'da çok sayıda projenin altına imza atan Teknik Yapı, güvenlik ve site yönetimi için iki şirket kurdu. Bina güvenliklerinin yanı sıra sitelerde yaşayanların güvenliğini sağlamak için Teknik Güvenlik markasını oluşturan firma, yüksek standartlı hayat için de site yönetimi veren Aktif Yaşam şirketini kurdu. Teknik Yapı Holding çatısı altındaki bu iki firma, Teknik Yapı 'nın gerçekleştirdiği projelerde güvenlikten bahçe bakımına, küçük çaplı onarımlardan resepsiyon hizmetlerine kadar bir çok kolaylığı kat maliklerine sunuyor.

ÖMÜR BOYU GARANTİ VAR
Ağaoğlu da kurduğu kalabalık bir ekiple kendilerinden ev alan müşterilerine sadece garanti süreci içinde değil bir ömür teknik destek sözü veriyor. Teknik hizmetler sıhhi tesisattan, elektriğe, mekanikten çeşitli montajlara kadar çeşitlilik gösteriyor. Dumankaya 'nın Pusula adlı şirketi de evlerin satış ve kiralama hizmetlerinin yanı sıra aktivitelere bilet ayarlıyor, doğum günü ve özel kutlamalarda hizmet veriyor. Simpaş ise havuz bakımı, satış ve kiralama hizmeti veriyor.

HİZMETTE DE HAYAL GÜCÜNDE DE SINIR YOK
Konut hamlesinin hızlandığı Türkiye 'de gayrimenkul sektörünün ulaştığı seviyede üst sınır yok. Konut projelerinde önce sosyal imkanlar yarıştı. Havuzlar, saunalar, yapay göletler, kafeler, sinemalar ardından geldi. Eğlence merkezleri de kuruldu sitelere. Fiziki imkanlarda sınırları zorlayan firmalar şimdi de konsere bilet bulmaktan doğum günü kutlamaya, musluk tamiratından evin ikinci el satışını yapmaya kadar birçok hizmeti veriyor. Birçok firma evlere imalat ve bakım garantisi de veriyor.
Türkiye/MUSTAFA SEZER


Geri Dön