11 / 05 / 2024

Konut Fiyat Endeksi nisan ayında yüzde 4,7 arttı!

Konut Fiyat Endeksi nisan ayında yüzde 4,7 arttı!

Fiyat Endeksi, nisan ayında aylık yüzde 4,7 artış yaşanırken, yıllıkta yüzde 121,3 artış meydana geldi. İşte detaylar!



 3 büyük il için konut fiyat endeksi değişimine bakıldığında ise nisanda önceki aya göre İstanbul'da 4,2, Ankara'da 6,2 ve İzmir'de 5,0 oranlarında artış oldu. Endeks değerleri geçen yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 114,1 olurken, Ankara'da yüzde 126,1 ve İzmir'de yüzde 123,0'a kadar çıktı.

Konut Fiyat Endeksi nisan ayında yüzde 4,7 arttı!

KONUT KİRALARI ATARKEN KİRALAR DÜŞTÜKÇE DÜŞÜYOR!

Konut kiraları bilindiği üzere artan enflasyon ile de beraber arttıkça artıyor. Ancak bu zamlar ofis kiralarını o kadar etkilemedi.  Gayrimenkul sektörü uzun bir süredir yüksek fiyatlar ile boğuşuyor. Sektörde satılık ofislerde fiyat düşüşleri baş göstermeye başladı. Pandemi ile birlikte başlayan uzaktan çalışma modeli, pandeminin ardından da pek çok şirket tarafından kalıcı hale getirildi. Pandemi, koronavirüs nedeni ile şirketler, ya ofisini küçültmeye karar verdi ya da kalıcı olarak kapatmaya. Ofislere duyulan talep azalmaya başladıkça da boş ofis sayıları da hızla arttı.

SATILIK OFİS SAYISINDA YÜZDE 124'LÜK ARTIŞ OLDU!

Gayrimenkul platformu olan 'Endeksa'nın yayınladığı veriler ışığında; Türkiye’de satılık ofis sayısı 2020 yılından bu zamana kadar yüzde 124 artış meydana geldi.

KONUT FİYATLARI OFİS FİYATLARINI SOLLADI!

Aynı dönem içerisinde Türkiye genelindeki artış ise yüzde 17,7 ile sınır kaldı. Bu hal de beraberinde konut kiralarının ofis kiralarını geçmesine sebep oldu.

Prefabrik konut fiyatları ne kadar? 3+1 prefabrik evlerin maliyeti ne kadar oluyor?

THY ve Emlak Konut’un Dursunköy’deki projesinin ruhsatı alındı! İşte detaylar!


Prefabrik konut fiyatları ne kadar? 4+1 dubleks prefabrik ev fiyatları ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön