27 / 04 / 2024

Konut Fiyat Endeksi rekor kırdı!

Konut Fiyat Endeksi rekor kırdı!

TCMB'nin konut fiyat endeksi Ağustos ayında senelik yüzde 33,4 yükselişle endeks tarihinin en hızlı artışını sergiledi. Yeni konutlarda senelik fiyat artışı yüzde 40 oldu. 



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından konut fiyat endeksi yayınlandı. Endekse göre, Ağustos ayında fiyatlar 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 33,4 yükseldi. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; konut fiyatları Ağustos'ta rekor bir yükselişe imza attı. Aylık bazda artış ise yüzde 3,9 olarak gerçekleşti.

Konut Fiyat Endeksi rekor kırdı!

TCMB verilerine göre Ağustos'ta yeni konutların fiyatları 2020'ye göre yüzde 40,2 artarken, yeni olmayan konutların fiyatları ise yüzde 32 yükseldi. Enflasyondan arındırılmış fiyat yükselişi ise yüzde 11,9 olarak gerçeleşti. Ağustos'ta ev fiyatlarında birim fiyat 4851 Türk Lirası oldu.

Konut Fiyat Endeksi rekor kırdı!

İzmir 3 büyük şehir arasında yine lider

Konut fiyat endeksinde 3 büyük şehirle ilgili veriler değerlendirildiğinde Ağustos'ta senelik fiyat artışının en yüksek olduğu kent  İzmir  olarak belirlendi.

Buna göre İzmir'de ev fiyatları Ağustos ayında bir önceki seneye göre yüzde 33,6 yükseldi. İzmir'i yüzde 30,7 fiyat yükselişle İstanbul, yüzde 28,5 ile  Ankara  takip etti. 

Konut Fiyat Endeksi rekor kırdı!

Metrekare fiyatı bakımından ise İstanbul'un Ağustos'ta liderliği bırakmadığı belirlendi. TCMB verilerine göre İstanbul'da metrekare başına fiyat 7 bin 265 Türk Lirası olurken, İzmir'de bu rakam 5 bin 973 Türk Lirası, Ankara'da ise 3 bin 508 Türk Lirası oldu.

Konut Fiyat Endeksi rekor kırdı!

Konut Fiyat Endeksi yüzde 31 arttı!


Geri Dön