16 / 09 / 2024

Konut fiyatları 2025’in 2. çeyreğinde artacak!

Konut fiyatları 2025’in 2. çeyreğinde artacak!

Yaptığı açıklamada yüksek faizlere işaret eden Rams Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Devran Bülbül, "Bugün 10-20 milyon TL’si olanın parasını faize yatırdığını fakat talebin çok, arzın yetersiz kalmasıyla konut fiyatlarının 2. çeyrekte artacağını söyledi.





Kazakistan’dan sonra Türkiye’ye gelen Rams, mega kent İstanbul’da gayrimenkulün ardından Gaziantep’te de iş ve yaşam projesi için düğmeye bastı. Dünya’dan Hamide Hangül imzalı habere göre şu anda yurt içinde ve yurt dışında süren gayrimenkul projelerinin toplam 3,2 milyar dolarlık bir hacme ulaşacağını belirten  Rams Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Devran Bülbül, “Amiral gemimiz gayrimenkulde, ülkemizin bayrağını 7 ülkede 11 kentte dalgalandırıyoruz. Türkiye’de, Kazakistan’da, Moskova’da, Tayland’da yatırımlarımızın tümünü zamanında önce teslim ettik. Şu anda Kazakistan’da 2 milyon metrekareye yakın projemiz sürüyor. Türkiye’de de 2 milyon metrekareye yakın süren projemiz var” dedi.  Devran Bülbül ayrıda konut piyasasına ilişkin de önemli açıklamalar yaptı.


TALEPLER SATIŞA DÖNMÜYOR

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada konut satışlarında ciddi bir daralma olduğunu kaydeden Devran Bülbül, talebin yüzde 32 yükseldiğini, fakat, enflasyon ve faiz oranlarının yükselmesi nedeniyle krediye erişilebilirliğin zorlaştığını, söz konusu bu durumu konut satışlarında ciddi gerilemeye neden olduğunu belirtti.

Bununla beraber son günlerde sık sık gündeme gelen inşaat maliyetlerinin de kısa vadede yükseleceğini öngördüklerini dile getiren Devran Bülbül, “Biz maliyetlerin bu şekilde olacağını öngörüyorduk. Proje geliştirdiğimiz diğer ülkelerde de bazen günlük fiyat değişimleri olabiliyor. Şu anda o dönemi yaşıyoruz ne yazık ki. Enflasyonla ciddi mücadele var. İnşallah pozitif yönde olumlu sonuçlanır, fakat bu biraz zaman alacak. Konut ihtiyacı var fakat talepler satışa dönmüyor” dedi.

Konut fiyatları 2025’in 2. çeyreğinde artacak!

FAİZE YATIRMAYI DAHA KARLI GÖRÜYORLAR

Açıklamasında faiz oranlarının da yüksek olduğunu kaydeden Devran Bülbül, şu değerlendirmeleri yaptı. “Şu anda ciddi ihtiyacı olanlar ve emlak yatırımının doğru olduğuna inananlar yalnızca gayrimenkul alıyor. Bugün 20 milyon Türk Lirası parası olan, faize yatırdığında aylık 1 milyon Türk Lirası gelir elde ediyor. Konuta ciddi bir talep olmasına rağmen, parasını bankaya, faize yatırıyorlar daha karlı olduğunu düşündükleri için.” Şu anda ortalamada projelerin 15 milyon Türk Lirası ve üzeri olduğuna işaret eden Bülbül, “Fakat o 15 milyon TL’yi gayrimenkulü karlı görmüyor, faize yatırıyor, aylık 600 bin Türk Lirası alıyor. KKM’den dönenler de faizde değerlendiriyor. O sebeple kiralarda artış, satışlarda düşüşün nedenlerinden biri yine bu faiz oranı” dedi.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI PROJE HACMİ 3.2 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK

Yaptığı açıklamada ülkemizde ve yurt dışında projelerini her zaman zamanından önce teslim ettiklerini belirten Devran Bülbül, hiçbir zaman projeleri durdurmadıklarını dile getirdi. Açıklamasında mega kent İstanbul’da Ayazağa projesi gerçekleştireceklerini söyleyen Bülbül, “İstanbul’un en büyük 2. kentsel dönüşüm projesi olacak. Bodrum’da da 26 villa, 106 odalı otel projemiz başlayacaklar arasında. Haliç projemiz devam ediyor, Bayramoğlu projemizi de erken teslim etmeyi hedefliyoruz. Bizim önceliğimiz Ayazağa ve Bodrum” ifadelerini kullandı. Ayrıca açıklamasında Kazakistan’da ise 4 milyon metrekareden fazla konut teslim ettiklerini belirten Devran Bülbül, “Rams’ın devam edenlerle, Türkiye ve yurt dışında gayrimenkul yatırımları 3.2 milyar dolarlık bir hacme ulaşacak” dedi.

RAMS CİTY GAZİANTEP’E 8 BİN TALEP GELDİ

Gaziantep’te iş ve yaşam projesi Rams City Gaziantep’e 70 milyon dolarlık yatırım planladıklarını dile getiren Devran Bülbül, toplamda 254 ofis ve ticari alanların yer alacağı alışveriş merkezi projesinin büyük talep gördüğünü belirtti. Devran Bülbül açıklamasında “Şu anda 8 binden fazla talep var. Mega kent İstanbul’daki projelerimizle yarışacak ölçüde bir talep oluştu. Metrekare fiyatlarını 100 bin Türk Lirası gibi planlıyoruz. Gaziantep’te, bunun dışında planladığımız proje yok, fakat Adana, Denizli, Kayseri olsun konut ve villa projeleri geliştirme durumumuz olacak. Gaziantep projesinde talebin tamamı, Türk yatırımcılardan geldi. Projemiz, 2026’da tamamlanacak” dedi.


BANKAYA DEĞİL KONUTA YATIRMAK KARLI

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada enflasyon düşürmek için ciddi bir mücadele verildiğini, dünya da böyle olduğuna değinen Devran Bülbül, “Biz, enflasyonla beraber faiz oranlarının sene sonu düşüşe geçeceğini, ilk çeyrekte düşüşün devam süreceğini ikinci çeyrekte de artık parayı bankaya yatırmanın değil, gayrimenkule yatırmanın daha karlı olacağını düşünüyoruz.

Aralık ayında düşmeye başlar, Mart ayı itibarıyla da satışlar artar” ifadelerini kullandı. Açıklamasında konut satışları durgun, faizlerin yüksek olması nedeniyle konut geliştirmenin de zorlaştığına değinen Devran Bülbül, “Biz, faiz düşüşünden sonra talepte ciddi artış olacağını, arzın yetersiz kalacağını düşündüğümüzden fiyatlarda artış olacağını öngörüyoruz. ‘Paranızı faize yatırmayın, güvenli yatırım konuta yatırın’ diye kesin dilde söylüyoruz. Bugün 10 milyon Türk Lirası yatırdın, karşılığında aylık 500 bin Türk Lirası aldın, ancak gelecek yıl 10 milyon Türk Lirası’na alamayacak burayı” dedi.

 

Gayrimenkul yatırımcıları dikkat! Uzmanı açıkladı, satın almak mı kiralamak mı?

TOKİ mağdurlarından yeni eylem: İsteklerini sıraladılar!

Türkiye, yıllık kira getirisinde zirvede! İşte ülke ülke ve şehir şehir kira getirileri! 


Geri Dön