Kent Haberleri

Konut fiyatları metrekare başına son dört yılda 100 dolar arttı!

Ülke genelinde konut fiyatları fahiş fiyatlara ulaştı. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatları cep yakmaya başladı. İstanbul'da ortalama bir konutun fiyatı 4,9 milyon TL oldu. Uzman isim konut fiyatlarının metrekare başına son dört yılda 100 dolar arttığını açıkladı.

Konut fiyatları, ilke genelinde büyük artış kaydetti. Özellikle büüykşehirlerde konut fiyatları fahiş rakamlara ulaştı. Fakat uzmanlar, konut fiyatlarının bir yılda yüzde 14 reel düşüş gösterdiğini açıkladı. 

Uzmanlara göre konut fiyatlarında; aylık bazda geçen yıl temmuzdan bu yana, yıllık bazda ise bu yıl şubattan bu yana yaşanan “reel” gerileme temmuz ayında da devam etti.

Pandemi öncesi 2019 yılının tümünde reel olarak yüzde 1,9, 2020 yılında da yüzde 3 düşüş yaşanan konut fiyatları, 2021 başından itibarın aylar itibarıyla enflasyonun üzerinde bir artış seyriyle reel olarak aşırı yükseliş sürecine girmişti.

2021’in tümünde enflasyon yüzde 36,08 olurken, konut fiyat endeksinde artış yüzde 63,5 oldu, konut fiyatları bir yılda reel olarak yüzde 20,2 yükseldi.

Finansal Freedom isimli analist, sosyal medya hesabı X'ten metrekare bazlı konut fiyatlarındaki artışa değindi. Analist, konut metrekare fiyatının 2014 yılında 900 dolar olduğunu şu anda ise 1000 dolara yükseldiğini açıkladı. Son 10 yılda konut metrekare fiyatının nominal dolar bazlı yüzde 11 oalrak arttığını belirtti.

İşte  Financial Freedom'un sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım...

Financial Freedom @independent_766

Gelelim Konut Fiyatlarina:

Konut metrekare fiyatı  2014 yilinda 900 dolar su an 1000 dolarn yüzde 11  nominal dolar bazli artış:) 

yüzde 5 kira  al, yüzde 2 yipranma payini duş, yıllık yüzde yüzde 3 kira geliri disinda   bir getirin yok.  Yukarıdaki hisse getirilerinin yakinindan bile gecemezsin

Bankalar konut kredilerinden zarar ediyor mu? Uzman isim açıkladı! Ufak bir eksiklik var!

Düşük faizde değil, yüksek faizde konut fiyatları düşmüşken, ev almak iyidir!