28 / 04 / 2024

Konut fiyatları ne olur?

Konut fiyatları ne olur?

Konut krizi her geçen gün çıkılmaz bir hal alıyor. Vatandaşlar konut sahibi olma hayallerini gerçekleştirebilmek için fiyatların ne zaman düşeceğini merak ediyor. Peki konut fiyatları ne olur?



Konut kredisi faizlerinin yükselmesi, yüksek konut fiyatları vatandaşların ev sahibi olmasına engel oluyor. Vatandaşlar ise konut fiyatlarının düşeceği zamanı dört gözle bekliyor. Peki konut fiyatları düşecek mi? Konut fiyatları ne olur?  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabı'ndan ''konut fiyatları ne olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

Konut fiyatları ne olur?

Talebe bakarsak düşer!

Maliyete bakarsak katlanır!

Bu ülkede ne zaman "normal"i göreceğiz?

naomi osaka nebati @zorprens1: Bu adama inananlar hep zararda mayıstan beri konut ucuz diyor Türkiyede en az değer kazanan yatırım

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1: Bu söylediğinizi not alın. Günü geldiğinde hatırlatırım:)

Ayrıca sunu da belirtmeliyim ki,ulkelerin metropollerinde oturmanin bir maliyeti vardir.Her isteyen her sehirde http://oturamaz.Istanbul konut kira/satis acisindan semtlere bolunup degerlendirilmedigi surece yukselis devam edecektir. Maddi gucunuz yetmiyorsa goc kacinilmazdir.

la casa de xx @Coinolojic: Talep yoksa maliyetler de düşer. Çünkü hepsi aynı ahlaksız ticaretin ürünü. Pandemi dönemi 3 yıl boyunca hepsi ortaklaşa bir tezgah kurdular. Tokatladılar halkı. Şimdi hepsinin dolar bazlı düşme vakti.

Çaycı Mehmed @SuvariYerli: Demir tonu 25 bin tl, Beton 2.800 tl m3, Maliyetler çok  yüksek. Fiyat düşmez

Ogeday Söğüt @Ogedaysogut: 2023 yılında 1.125.000 adet konut satılmış ( %5'i yabancıya ve %5-%6'sı da mortgage ile ) yani %85 satış nakit olmuş.. Dolayısıyla kredi ve yabancı olmasa bile piyasada satışlar devam ediyor.

Emre ÖNER @EmreNER: gayrimenkul danismani olarak söylüyorum - Döviz bazında geri gelmeye devam edecek .

Yüksek fiyatlı ilanlar konut piyasasının düşmesine engel oluyor!

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Geri Dön