Ekonomi

Konut fiyatları ok gibi fırladı! Bakanlık harekete geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut kredi faizleriyle ilgili açıklamalarının ardından konut fiyatları ok gibi fırladı. Bazı evlerde 500 bin TL'ye kadar artış görülürken, Hazine Bakanı Nebati, bu fırsatçılığa fırsat vermeyeceklerini söyledi. Ancak devamı öyle olmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirdiği basın toplantısında konut satışlarına ilişkin güzel haber verdi. Ancak devamı öyle olmadı.

0.99 FAİZ İŞLETİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 milyon TL'lik evlere kadar vatandaşlara 0.99 TL faizle konut kredisi sağlanacağını belirtti. Ayrıca TOKİ yapımlarına da hız vereceklerini dile getirdi.

FİYATLAR UÇTU

Bu gelişmelerin ardından fırsatçılar da devreye girerek ev fiyatlarını bir günde neredeyse 2 kat artırdı. Öyle ki bir evde 500 bin TL'lik dahi artışa gidildi.

AMAÇ DALGALANMADAN UZAK TUTMAKTI

Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacının uygun maliyetle ev sahibi olma avantajının yanı sıra vatandaşları konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumak olduğunu vurguladı.

"MÜSADE ETMEYECEĞİZ"

Bakan Nebati, fırsatçılığa da müsade etmeyeceklerini belirterek şunları söyledi: "Tüm bu çabalara rağmen bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği fahiş artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz. Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz."