29 / 04 / 2024

Konut fiyatları seçimlerden sonra fırlayacak!

Konut fiyatları seçimlerden sonra fırlayacak!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul danışmanı Murat Temur konut fiyatlarının seçimlerden sonra fırlayacağını söyledi.



Coldwell Banker Pusula Gayrimenkul danışmanı Murat Temur son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak piyasası ile ilgili açıklama yaptı. Murat Temur açıklamasında yüksek enflasyondan dolayı en avantajlı yatırım aracının gayrimenkul olduğunu belirterek, "Nakit parası olanlar için doğru zaman" diye konuştu.

Murat Temur açıklamasında konut almak için şu an doğru zamanın olduğunu fakat kredi ile konut almak isteyenler için doğru zamanın henüz gelmediğini belirtti. Ordu Yorum'dan Atakan Öztürk imzalı habere göre Murat Temur, "Merkez Bankası'nın sıkılaşma politikası nedeniyle krediler yüksek olduğu için faizle alacaklar için doğru zaman olmayabilir. Ama faiz ile de olsa konut almak yine avantajlı durumda" dedi.

Konut fiyatları seçimlerden sonra fırlayacak!

KONUT FİYATLARI YÜZDE 105 ARTTI

Murat Temur açıklamasında Merkez Bankası verilerine göre, 2023 yılında enflasyonun yüzde 65, konut fiyatlarının yüzde 105 arttığını hatırlattı. 

Temur açıklamasında dünyada sınırlı olan kaynaklardan bir tanesinin de toprak olduğu için gelecekte arsa ve konut yatırımlarının değerleneceğini dile getirerek şunları söyledi:  "Fiyatlar Ağustos'tan itibaren yerinde sayıyor. Doların ve enflasyonun yükselmesine bağlı şekilde fiyatlar artmıyor. Fiyatlar geriliyor gibi dursa da bence alım için doğru zaman" dedi.


FİYATLAR ARTACAK

Temur, 2024 yılında seçime kadar belki bu şekilde süreceğini fakat seçimden sonra ikinci çeyrekte kesinlikle konut fiyatlarının geçen seneden daha yüksek artacağını düşündüğünü belirtti. Açıklamasında uzun vadede gayrimenkul yatırımının mutlaka karlı bir yatırım olduğunu dile getiren Temur, "Geçen yıl bir vatandaş parasını dolara yatırsaydı yüzde 57 kazancı olacaktı. Enflasyon yüzde 65 iken kayıp olacaktı fakat konuta yatırım yapanlar son bir senede yüzde 105 artarken son 4 yılda 10 kat arttı.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada konut yatırımının diğer yatırım araçlarına göre 5 kat daha getirisi yüksek olan bir yatırım olduğunu dile getiren Temur, "Mevduat faizleri yüzde 51 yine enflasyondan dolayı yine zarar. Biz de onun için insanlara konut yatırımın mutlaka uzun vadede diğer yatırım araçlarına daha fazla getiri getireceğini söylüyoruz" diye konuştu.

 

2024 memur ve emekli maaşı zam oranları belli oldu!

2023'te 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Pahalılık yurt dışından online alışverişi patlattı!


Geri Dön