Sektörel

Konut fiyatları yeni binalarda artacak, eski binalarda stabil kalacak!

İzmir'de konut fiyatları geçtiğimiz aya göre yüzde 1,9, önceki seneye göre de yüzde 45,1 artış gösterdi. Konu ile ilgili açıklama yapan İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, "Konut fiyatları yeni binalarda artacak, eski binalarda stabil kalacak" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) sektör tarafından merakla beklenen 2024 Nisan ayına dair Konut Fiyat Endeksini bugün yayımladı. Söz konusu verilerde, İzmir'de konut fiyatları geçtiğimiz aya göre yüzde 1,9 artış gösterirken, önceki seneye göre de yüzde 45,1 artış gösterdi. Paylaşılan detaylara göre İzmir konut metrekare birim fiyatlarında 2. sırada yer aldı. Konut fiyat endekslerinde bir önceki seneye göre en çok artış yüzde 58,9 oranıyla başkent Ankara olurken, yüzde 45,1 ile İzmir, yüzde 37,6 ile İstanbul oldu. 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada vatandaşların konut veya yazlık almak gibi taleplerinin merkezinde İzmir'in olduğunu dile getiren İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, “İzmir 12 ay yaşanabilecek ve çalışma imkanı da yüksek olan bir kent. Ancak çok yüksek fiyatlarla karşı karşıyayız. Hem konut talebi fazla hem de son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat maliyetleri artmayı sürdürüyor. Türkiye'de İzmir, endekslere göre 2. sırada olsa da Çeşme gibi farklı tatil yerlerinde fiyatlar 1 numaraya bile yerleşiyor" diye konuştu.

'YENİ BİNALARDA FİYATLAR ARTARKEN ESKİ BİNALARDA STABİL KALACAK'

Geçen sene 5 milyon TL'ye satılan bir konutun bu yıl 10 milyon TL'ye kadar çıktığını dile getiren  İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, “Yüzde 100 artışların yaşandığını görebiliyoruz. Bu durumlara bankaların konut kredisi faiz oranlarının faizlerinin yüksek olması da var. Önümüzdeki aylarda konut satışları düşecek; fakat Eylül ayından itibaren tekrar artmaya başlayacak. Eylül- ekim aylarında ülkemizde kendi nüfus oranına göre satışın en çok olabileceği kentlerden bir tanesi de İzmir olacak. Buna bağlı şekilde fiyat artışları da enflasyonist ortamda olduğu için artmaya devam edecek. Yeni binalarda fiyatlar artacak. Eski binalarda fiyatlar stabil kalacak" dedi.

 

Antalya ve Eskişehir'de kiralık gayrimenkuller!

Asgari ücret zammında son dakika! Hükümet resmen açıkladı!

Gram altında her ay yeni rekor gelecek! İslam Memiş'ten şok eden açıklama: Şimdi altın almalı mı, satmalı mı?