30 / 06 / 2024

Gram altında her ay yeni rekor gelecek! İslam Memiş'ten şok eden açıklama: Şimdi altın almalı mı, satmalı mı? 

Gram altında her ay yeni rekor gelecek! İslam Memiş'ten şok eden açıklama: Şimdi altın almalı mı, satmalı mı? 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Temmuz itibarıyla altın fiyatlarında her ay yeni rekorun geleceğine dikkat çekti. İşte altını olanları ve yatırımcıları buz kestirecek o açıklama...



Altın fiyatları haftanın 2. işlem gününde negatif seviyelerde yer alıyor. İbrenin aşağı döndüğü altın fiyatlarında, bu hafta ABD'de açıklanacak büyüme verisi de bekleniyor. Söz konusu veri öncesinde ons altın 2 bin 320 dolar seviyelerinde seyrediyor. 

Bu gelişmelerden esen rüzgarlar sebebiyle gram altın da baskı altına girmiş durumda. Gram altın iç piyasada 2 bin 450 Türk Lirası üzerinde seyrediyor. Milyonlarca vatandaş "Peki altın almalı mı satmalı mı? Altın yükselir mi?" sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

Sabah Gazetesi'nden Zehra Koç'un haberine göre; Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları ile ilgili çok konuşulacak çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Gram altında her ay yeni rekor gelecek! İslam Memiş ten şok eden açıklama: Şimdi altın almalı mı, satmalı mı? 

TEMMUZ'DA YENİ REKORLAR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları üzerindeki baskılanma sonrası dikkat çeken altın yorumunda temmuz ayına vurgu yaptı ve "Şu anda Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 494 TL, ons altın 2bin 320 dolar seviyesinde. 2024 yılının ilk yarısı bu hafta bitiyor. Haziran'ın son hafasına girdik. Bu baskılanma 1 hafta en geç 10 gün devam eder" ifadelerini kullandı. 

İslam Memiş, 1 hafta en geç 10 gün sürecek olan baskılanmanın ardından altında yönün yukarı olacağına dikkat çekti ve "Temmuz ayı itibariyle altın fiyatları tarafında yeni rekor denemeleri yaşayacağız. Son 2 aydır yatırımcılara Temmuz ayını belirtiyorum. Senenin 2. yarısında altın fiyatları tarafındaki yükseliş öngörüm sürüyor" ifadelerini kullandı. 

Memiş, 2024 sene sonu gram altın beklentisinin 3000-3500 TL olduğunu yineledi ve "Bu sebeple bu baskılanma çok kalıcı olmayacaktır" dedi. 

Gram altında her ay yeni rekor gelecek! İslam Memiş ten şok eden açıklama: Şimdi altın almalı mı, satmalı mı? 

ALTIN ALMAK İÇİN İYİ BİR DÖNEM, HER AY YENİ REKOR GELECEK

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, altın fiyatlarında yılın son düşüşleri olduğunun söylenebileceğinin altını çizdi ve "Ons altında 2280 dolar, gram altında 2450 TL destek seviyesi bulunuyor. Ardından Temmuz'dan itibaren yön yukarı" diye konuştu. 

İslam Memiş, şu an altın satmak için değil, altın almak için iyi bir dönem olduğuna dikkat çekti. 

"2024 yılının 2. yarısında merkez bankalarının faiz politikası, jeopolitik gerilimler ve içeride doların hareketi altın fiyatlarında önemli bir etkiye sebep olacaktır" ifadelerine yer veren Memiş, "Altın fiyatlarında Temmuz yolcuğu başlıyor. Altın fiyatlarında her ay rekor tazeleyerek yoluna devam edeceğini bekliyorum. Bu nedenle şu anki düşüşler bir alım fırsatı" açıklamasını yaptı. 

22 ayar 10 gram bilezikte alış satış fiyatı hesaplandı! İşte alış satış farkı! Bilezik bozdururken dolandırılmayın!

Asgari ücrete yüzde 15 zam: Kulis rakamlarına göre Temmuz'da asgari ücret 19 bin 552 TL olacak!

Altında Fed belirsizliği! Harem altın alış satış fiyatı! Bugün altın fiyatları ne kadar? 25 Haziran 2024 altın fiyatları


Geri Dön