29 / 06 / 2024

Asgari ücrete yüzde 15 zam: Kulis rakamlarına göre Temmuz'da asgari ücret 19 bin 552 TL olacak!

Asgari ücrete yüzde 15 zam: Kulis rakamlarına göre Temmuz'da asgari ücret 19 bin 552 TL olacak!

Çalışanların Temmuz'da ara zam umudu hala devam ederken, kulislerden 'Asgari ücrete yüzde 15 ara zam yapılabilir' açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete ara zam kapısını kapatmıştı. Ancak çalışanların Temmuz'da ara zam umudu hala devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdopan ve Özgür Özel zirvesi ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve CHP'nin gölge bakanı Yalçın Karatepe arasında yaşanan görüşmelerin ardından asgari ücrete ara zam konusu yeniden gündeme geldi. 

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Temmuz'da asgari ücrete ara zam konusu ile ilgili kulislerde konuşulanlar ortaya çıktı. 

Asgari ücrete yüzde 15 zam: Kulis rakamlarına göre Temmuz da asgari ücret 19 bin 552 TL olacak!

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM KARARI CUMHURBAŞKANINDAN

Asgari ücrete her ne kadar zam yapılmayacağı belirtilse de yüzde 75'leri bulan enflasyon karşısında dayanacak gücü kalmayan çalışanların zam talebine karşı hükümetin kayıtsız kalmayacağı öngörülüyor. 

Kulislerde AK Parti'nin sürpriz bir şekilde asgari ücrete ara zam kararı alabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, asgari ücret zammına dair bazı oranlar da gündeme getiriliyor. 

Asgari ücrete ara zam kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilebileceği kulislerde konuşulurken, bu zam oranının enflasyon ile doğru orantılı olmayacağına dikkat çekiliyor. 

Asgari ücrete yüzde 15 zam: Kulis rakamlarına göre Temmuz da asgari ücret 19 bin 552 TL olacak!

KULİSLERDE 19 BİN 552 TL KONUŞULUYOR 

2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 25 oranında enflasyon gelmesi öngörülüyor. Ancak asgari ücrete ara zam yapılsa da bu oranda olmayacağı ifade ediliyor. 

Kulislerde asgari ücrete yüzde 15 oranın bir iyileştirmeye gidilebileceği belirtiliyor. Bu iddialar gerçekleşirse Temmuz ayında uygulanacak zammın ardından asgari ücret 17.002 TL’den 19.552 TL’ye çıkacak. 

Bunların yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe’nin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le yaptığı görüşme, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında yapılan MYK toplantısının da ana gündem konusu oldu. Bakan Şimşek, Karatepe’nin asgari ücrete ara zam ve emekli maaşlarına refah payı eklenerek artırılması talebine, uygulanan ekonomik programı anımsatarak, “Enflasyon hedefinden taviz geremeyiz” gerekçesiyle karşı çıktı.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın: Kira artış sınırı devam etmeli!

Ev alacaklar daha ucuza alabilir miyim diye bekliyor! Ama fiyatlar reel olarak yüzde 12 düştü!

Kıbrıs'ta Turistik Konut Yasası ile kısa vadeli kiralamalar kontrol altına alınacak!


Geri Dön