09 / 05 / 2024

Konut fiyatlarında en yüksek artış hangi ilde oldu?

 Konut fiyatlarında en yüksek artış hangi ilde oldu?

Beylikdüzü'nde Şahinler Holding'in arsası üzerinde Uzman- Beyaz- Mutlu-MesturkuazMes Ortak Girişimi tarafından hayata geçirilen Westside İstanbul'da cadde dükkânların satışına başlandı. Cadde dükkanlarının metrekare fiyatları 10 bin TL'den başlıyor.



Alanları 20 metrekare ila 1323 metrekare arasında değişen 116 adet cadde dükkân, metrekaresi 10 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, "Burası, hem İstanbul'un yeni cazibe merkezi, hem de İstanbul'un Batı Yakası'nda 2.5 milyonluk bir nüfusa hitap eden yeni Nişantaşı, Levent veya Etiler'i olacak" dedi. 


2014'te satılık konut fiyatlarında yüzde 17, kiralık konut fiyatlarında ise yüzde 15'lik bir artış görüldü. 

Garanti Bankası'nın desteğiyle hazırlanan Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış istanbul'da gerçekleşti. 


Rapora göre, yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0.26, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda yüzde 5.61 yükseldi. 'Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde bir önceki aya göre yüzde 1.08, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.89 artış oldu. Bir önceki senenin aynı ayına göre, yıllık satış fiyatlarındaki değişimlere bakıldığında, en yüksek artış yüzde 20.97 ile İstanbul'da, en düşük artış ise yüzde 8.73 ile Bursa'da gerçekleşti. 


Cumhuriyet


Geri Dön