17 / 09 / 2024

Konut fiyatlarında enflasyon üstünde artış 4 ay sonra başlayacak, evlerinizi şimdiden alın!

Konut fiyatlarında enflasyon üstünde artış 4 ay sonra başlayacak, evlerinizi şimdiden alın!

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre Ağustos ayında konut satışlarındaki son dört yılın satış rekorunu kıran Temmuz ayını geride bıraktı. Analist ve stratejist Cafer İşbilen, konut fiyatlarındaki artışın enflasyonun altında kaldığına dikkat çekerek, “4 ay sonra enflasyon üstünde artış başlayacak" dedi.




Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 artarak 134 bin 155 oldu. Endeksa açıkladığı verilere göre de, 2024 Ağustos itibarıyla konut satış fiyatları yıllık yüzde 30 artarken, reel olarak yüzde 17 geriledi.Konut fuayatlarındaki artış enflasyonun altında kaldı. 

Piyasalarda yıl sonuna doğru döviz ve maliyetlerdeki artış beklentisi nedeniyle gayrimenkul yatırımları artarken, fiyatlardaki yatay seyrin de yerihi yükselişe bırakması öngörülüyor.

Açıklanan rakamlar üzerine konut fiyatlarıyla ilgili bir değerlendirme yapan analist ve stratejist Cafer İşbilen, konut alacakları uyardı. İşbilen https://x.com/isbilen_cafer X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Konut fiyatlarında bu fiyatlama 4 ay daha devam edecek ve sonrasında enflasyon üstünde artış dönemi başlayacak. Arz oldukça az. Faizler 30 altına indiğinde konut fiyatları artacak. Topraktan sağlam bir mütahit bulup dairenizi 2025 sonunda teslim olacak şekilde ayarlayıp alın” tavsiyesinde bulundu.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

İki ilde konut imarlı 15 adet arsa satılıyor! 

Bursa ve Edirne’de 50 adet arsa ve arazi satılıyor! Bu tarihlere dikkat! 

Konut fiyatları iki ayda yüzde 14 geriledi! Gayrimenkul Değerleme uzmanı soruyor: Toparlanma sinyali olabilir mi?

 Dış cephelerde seramik kaplamanın maliyeti ne kadar?

Yatırımcıya zorluk çıkarılırsa kira sorunu mega kronik hale gelecek!

Altın mı, gümüş mü? İslam Memiş şampiyonu açıkladı! İşte 9,5 ayda en çok kazandıran yatırım aracı...

Yatırımcıya zorluk çıkarılırsa kira sorunu mega kronik hale gelecek!


Geri Dön