29 / 04 / 2024

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çileden çıkarttı! İstanbul'da yaşayanlar oraya göç ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çileden çıkarttı! İstanbul'da yaşayanlar oraya göç ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çilenden çıkarttı. Özellikle İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde konut fiyatları rekor seviyelere yükseldi. İstanbul'da yaşayanlar oraya göç etmeye başladı.



Son zamanlarda Türkiye'ninn göç haritası değişmeye başladı. Konut fiyatlarındaki yükseliş vatanşları çileden çıkartırken, burada yaşayanlar oraya göç etmeye başladı. 

İSTANBUL'DA YAŞAYANLAR ORAYA GÖÇ EDİYOR!

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye'nin en kalabalık ili İstanbul'da konut fiyatları fahiş fiyatlara yükseldi. İstanbul'da yaşayanların en büyük korkusu deprem olurken, vatandaşlar göç etmeye başladı. İstanbul'da Anadolu, Suriye ve Afganistan gibi bölgelerden aldığı göçler de kentte yaşamı olumsuz etkiliyor. Bu yüzden maddi durumu iyi olan ve daha sakin, huzurlu bir hayat isteyenler tercihlerini Muğla’dan yana kullanıyor.

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çileden çıkarttı! İstanbul da yaşayanlar oraya göç ediyor!

İSTANBUL'DA SATILIKM KONUT FİYATLARI YÜZDE 89,68 ARTTI!

Endeksa verilerine göre; İstanbul’da Ekim 2023 sonu itibarı ile son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları yüzde 89,68 artış gösterdi.

Aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut rakamları 4.224.143 lira. İstanbul’da satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Ekim 2023 sonu itibarıyla 35 bin 497 lira. Aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri de 19 yıl seviyelerinde.

Ortalamalara bakıldığında Ekim 2023 sonu itibarıyla konut için İstanbul’da en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Beykoz, Sarıyer, Zeytinburnu, Şile, Üsküdar oldu. 

Ortalamalara bakıldığında Ekim 2023 sonu itibarı ile konut için İstanbul’da en az değer kazanan ilçeler sırasıyla Gaziosmanpaşa, Fatih, Çatalca, Ümraniye, Küçükçekmece ilçeleri oldu.

O ilde 3 milyon 500 TL'ye yükselen arsa bedelleri, konut fiyatlarını da uçuruyor!

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Geri Dön