19 / 08 / 2024

Konut fiyatlarının 2025 yılının ilk çeyreğinde yüzde 70 artması bekleniyor!

Konut fiyatlarının 2025 yılının ilk çeyreğinde yüzde 70 artması bekleniyor!

Ülkemizde ve dünyada hızla büyüyen gayrimenkul franchise markasının İstanbul Bağdat Caddesi şubesindeki uzmanlar, doğru yatırımla olumlu sonuçlar almak isteyen yatırımcılar için çok önemli açıklamalar yaptı. İşte o değerlendirmeler…



Son günlerde gündemden düşmeyen konut kredisi faizlerindeki yükselişler, yatırım yapmak isteyen vatandaşların çekimser davranmasına neden olsa da özellikle büyükşehirlerde konut satışlarında artışlar sürüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz 2024 verilerine göre, ülke genelinde konut satışları geçtiğimiz Temmuz’da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 16 artarak 127 bin 88 şeklinde  kayıtlara geçti. Açıklanan verilere göre konut satış sayısının en fazla olduğu şehirler sırasıyla 19 bin 47 ile İstanbul, 11 bin 364 ile  Ankara  ve 6 bin 659 ile Antalya olarak açıklandı.

Hibya Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre  ülkemizde ve dünyada hızla büyüyen gayrimenkul franchise markası Redstone Global'in Redstone İnfinity Bağdat Caddesi şubesi Brokerları Seda Saray ve Korhan Korkutlu, anlık şekilde yüksek olan konut kredisi faizlerinde düşüş yaşandığında yapılandırma seçeneğinin değerlendirilebileceğine değinerek,i mega kent İstanbul'un popüler destinasyonlarından Kadıköy’deki Bağdat Caddesi'nin konut piyasasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada gayrimenkul yatırımlarının, uzun vadeli kazanç potansiyeli ve ekonomik büyümeye sağlamış olduğu katkılar sebebiyle yatırımcılar için her zaman cazip bir seçenek olduğunu dile getiren Seda Saray, “Mevduatta değerlendirilen yatırımlar kısa vadede kârlı gözükse de maliyeti artan ve kıymeti zamanla doğru oranlı yükseliş gösteren konutlara yatırım yapılması çok daha kazançlı. Redstone Infinity olarak Bağdat Caddesi’nde inşaat maliyetlerinin altında konut satışı hizmeti veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Konut fiyatlarının 2025 yılının ilk çeyreğinde yüzde 70 artması bekleniyor!


EMLAK YATIRIMI İSTİKRARLI BİR GELİR KAYNAĞIDIR

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gayrimenkul yatırımlarının uzun vadede finansal güvenlik, sürdürülebilir gelir ve sermaye kazancı sağlama potansiyeli ile yatırımcılar için önemli bir yatırım aracı olduğunu dile getiren Redstone Infinity Bağdat Caddesi Broker’ı Korhan Korkutlu da açıklamasında “Doğru zamanda ve doğru lokasyonda yapılmış olan gayrimenkul yatırımları, yatırımcılar için hem finansal hem de kişisel anlamda tatmin edici olabiliyor. Söz konusu bu yatırım türü, istikrarlı bir gelir kaynağı, sermaye kazancı, enflasyona karşı koruma ve portföy çeşitlendirmesi gibi önemli yararla da sunuyor. Biz de son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan inşaat maliyetlerinin altında konut satış hizmetleri sunuyoruz. Bugün metrekare fiyatı 50 bin Türk Lirası şeklinde olan gayrimenkullerin, 2025 yılının ilk çeyreğinde yüzde 70 artışla 85 bin Türk Lirası’na ulaşması ön görülüyor. Orta vadede ciddi kazanç elde etmenin mümkün olduğu söz konusu bu yatırımlar, birçok farklı açıdan yatırımcılara avantaj sunuyor” dedi.


Yaptığı açıklamda konut ya da ticari gayrimenkullerden elde edilen kira gelirinin, yatırımcılar için sürekli bir gelir kaynağı oluşturduğuna değinen Seda Saray, “Emlak yatırımları, enflasyona karşı doğal bir koruma sağlıyor. Enflasyon arttıkça, genellikle emlakların değeri ve kira gelirleri de artıyor. Söz konusu bu durum, yatırımcıların enflasyonun erozyon etkisinden korunması anlamı taşıyor. Emlak para biriminin değer kaybetmesine karşı sağlam bir yatırım aracı şeklinde öne çıkıyor. Biz de yatırımcılarımıza mega kent İstanbul’un en nezih ve popüler konumlarından biri olan Bağdat Caddesi’nde kazançlı yatırım fırsatları sunuyoruz” dedi.

UZUN VADEDE YÜKSEK GETİRİ

Redstone İnfinity Bağdat Caddesi Brokerları konuşmalarını şu cümlelerle tamamladı: “Emlak yatırımı, uzun vadede mülkün değerinin artmasıyla sermaye kazancı sağlıyor. Özellikle gelişmekte olan bölgelerde gerçekleştirilen emlak yatırımları, zaman içerisinde mülklerin değer kazanmasıyla yatırımcılara yüksek getiri sunabiliyor. Orta sınıf semtlerde arsa maliyetiyle konut maliyetinin metrekaresi 50 bin Türk Lirası civarında ve bu durumda 100 metrekare bir konutun ortalama fiyatının 5 milyon Türk Lirası olduğunu gösteriyor. Kaldı ki Redstone Infinity olarak hizmet verdiğimiz bölgede arsa maliyeti lokasyon ve şerefiye değerleriyle inşaat maliyetleri metrekare başına 150 ile 300 bin Türk Lirası civarına kolaylıkla çıkıyor. Bu konuları 2001 ve 2008 ekonomilerini tecrübe etmiş kişiler de oldukça iyi biliyor. Genç jenerasyonun da bu bilinçle hareket etmesi, hem inşaat sanayimizin hem de ekonomimizin canlanmasına katkı sağlayacak, en önemlisi de yatırımcılarına kazandıracaktır.”

 

AHES Gayrimenkul halka arz tarihleri resmen açıklandı! AHES Gayrimenkul halka arz kaç lot verir?

Üsküdar Barbaros Konakları'nda 3+1'ler 15 milyon 750 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Kıyıda köşede doları olanlar dikkat! Merkez Bankası'ndan yeni hamle geliyor! İslam Memiş az önce açıkladı!


Geri Dön