18 / 05 / 2024

Konut fiyatlarının en çok arttığı illerin başında geliyor! Ortalama konut fiyatı 3.1 milyon lirayı aştı!

Konut fiyatlarının en çok arttığı illerin başında geliyor! Ortalama konut fiyatı 3.1 milyon lirayı aştı!

Konut fiyatları ülke genelinde artmaya devam ediyor. Son zamanlarda konut fiyatlarındaki en yüksek artışlarla dikkat çeken Kocaeli'de ortalama bir konutun fiyatı 3 milyon 100 bin TL oldu.



Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Vatandaşlar, konut sahibi olma hayalinden her geçen gün uzaklışıyor. Konut fiyatları özellikle büyük şehirlerde fahiş rakamlara ulaşırken, Kocaeli  konut fiyatlarının en fazla arttığı illerin başında geliyor.

KONUT FİYATLARININ EN FAZLA ARTTIĞI İL!

Kocaelikoz'da yer alan habere göre; konut fiyatlarının en fazla arttığı kentlerin başında gelen Kocaeli’de ortalama konut fiyatı 3.1 milyon lirayı geçti

Endeksa’nın verilerine göre, genelinde Nisan ayı itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 54,44 seviyesinde gerçekleşirken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 838 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 358 bin 940 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 14 yıl oldu.

 Konut fiyatlarının en çok arttığı illerin başında geliyor! Ortalama konut fiyatı 3.1 milyon lirayı aştı!

BİR KONUTUN ORTALAMA KONUT FİYATI 3 MİLYON 100 BİN TL OLDU!

Türkiye Yıllık değer artışı en fazla olan illerin başında yine geliyor. Kocaeli’de konut satış fiyatlarında değer artışı yüzde 56,29 oldu. Kocaeli’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 23 bin 975 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 116 bin 750 TL’ye yükseldi. Kocaeli’de bir konutun ortalama amortisman süresi ise 15 yıl.

KONUT FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Konut almak isteyen milyonlarca kişi konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Konut kredisi faizlerinde yaşanan artışlar, koridor faizlerinin maliyet üzerindeki etkisi,şirketlerin öz finansman oluşturma zorlukları gibi etkenlerle gelecek ayda kredili konut satışlarının düşmesi öngörülüyor. 

Uzmanlara göre; yeni konutlar için inşaat maliyetleri yükselecek, arsa tedarik sorunu da sürecek. Bu nedenle, yeni inşa edilecek konutların  bugüne kıyasla fiyatlarında düşüş beklenmesi doğru olmayabiliyor. 

Konut fiyat artış oranı enflasyonun altında kalsa da bu durum fiyatların düşeceği anlamına gelmiyor. İkinci el konutlarda ise yeni konutlardakine benzer bir durum yaşanabilir çünkü talebin hala canlı olduğuna vurgu yapıldı.

Konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi bir dönem mi?

Oturum amaçlı konut satın almak isteyenlere uyarı! Kiracısı olan evlere yüzde 40 altında teklif edin! 

Geri Dön