Kent Haberleri

Konut fiyatlarının yükseleceğini söyleyen Selçuk Geçer uyarıyor: Konutta pozisyon almak karlı!

Ev alıp satacaklara tavsiyelerde bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ''Eğer imkânınız varsa bugünlerde konutta pozisyon almak karlı olabilir'' diyerek konut yatırımının önemine vurgu yaptı.

Konut fiyatlarının yükseliş geçeceğini açıklayan ekonomist Selçuk Geçer, imkanı olanların konut almalarını tavsiye etti. Geçer: ''Eğer imkânınız varsa bugünlerde konutta pozisyon almak karlı olabilir avantajlı olabilir diyordum ya hala bunu söylemeye devam ediyorum." dedi.

KONUT FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

Selçuk Geçer'e göre konut fiyatlarında yükseliş trendi devam edecek. Geçer '' evini satıp parasını faizie koyani seneye aynı evi yerine koyamayacak.'' diyerek ev sahibi olmanın ilerleyen dönemlerde daha zor hale geleceğini belirtti.

SELÇUK GEÇER UYARIYOR: KONUT ALIN!

Merkez Bankası'nın son faiz kararının para piyasalarına etkisini değerlendiren ekonomist Selçuk Geçer, konut fiyatlarının hala düşük olduığunu imkanı olanın en yakın zamanda konut alması gerektiğine vurgu yaptı. Geçer geçtiğimiz açıklamalarında konut fiyatlarının enfalasyonun altında kalması nedeniyle hala ucuz olduğunu bu durumun ilerleyen yıllarda büyük bir fiyat artışına yol açacağını belirtmişti. 

Ekonomist  Selçuk Geçer, TÜİK'in ağustos ayı konut satış rakamlarına göre,  geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 9,9 artış göstererek 134 bin 155 seviyesine ulaştığını açıkladı. 

KONUT SATIŞLARINDA SON DURUM NE?

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, yurt genelinde konut satışları, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 9,9 artış gösterdi.

Toplam satılan konut sayısı 134 bin 155 olarak açıklandı ulaştı. En fazla konut satışının gerçekleştiği iller; 19 bin 467 ile İstanbul, 12 bin 496 ile Ankara ve 7 bin 44 ile İzmir olarak belirlendi.

Yine TÜİK tarafından açıklanan verilere göre,  Eskişehir'de konut satışları, 2023 yılına kıyasla yüzde 2,2 oranında artarak 2 bin 124 adet olarak açıklandı. Yurt genelinde olduğu gibi, Eskişehir'de de ağırlıklı olarak vatandaşlar ikinci el konutları tercih etti. 

Reportage Türkiye, Afra Park Projesi bir hafta sonra satışa çıkıyor! Bahçeşehir'e 177 yeni konut geliyor

Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, rakam rakam hesapladı: Düşük faizli krediyle ev alan, BES yapandan daha karlı! 

Konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte banka banka 1 milyon, 2 milyon TL konut kredisi hesaplama!