04 / 05 / 2024

Konut kira geliri için vergiler online ödenebilecek!

Konut kira geliri için vergiler online ödenebilecek!

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Emre Özerçeni mükelleflerin gayrimenkul sermaye kira gelirlerini dilerlerse elektronik ortamda ödeyebileceğini dile getirdi.



Gayrimenkul sermaye kira geliri için beyanname süreci başladı. Milliyet'te yer alan habere göre; Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Emre Özerçen, mükelleflerin, 1 Ocak-31 Aralık dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye kira gelirleri için Mart ayının 1’inci gününden son günü akşamına kadar beyannamelerini vermeleri gerektiğini hatırlattı.

Konut kira geliri için vergiler online ödenebilecek!

Özerçen, gayrimenkul sermaye iradında gelirin elde edilmesinde “tahsilat esası” benimsendiğini de belirterek bu esas uyarınca, kira gelirlerinin vergiye tabi olabilmesi için mutlaka nakden veya ayni olarak tahsil edilmiş olması gerektiğinin altını çizdi. Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye kazançlarından ibaret olan mükelleflerin elektronik ortamda da ödeme yapabileceklerini söyleyen Emre Özerçen, kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarının Gerçek Gider Yöntemi ve Götürü Gider Yöntemi ile tespit edilebildiğini de aktardı.  

2020 yılı için konut kira gelirinde istisnalar neler? 

 


Geri Dön