27 / 04 / 2024

Kira geliri için beyan süresi 25 Mart Salı günü sona eriyor!

Kira geliri için beyan süresi 25 Mart Salı günü sona eriyor!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Öncelikle beyanname verilmesi gereken kira geliri için beyan süresi 25 Mart Salı günü sona eriyor...



Kira geliri için beyan süresi 25 Mart Salı günü sona eriyor!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenen vergi için geçmiş takvim yılı içinde elde edilen gelirler için ödeme yapılıyor.


Buna göre bu sene 2013 yılı boyunca elde edilen ve istisna bedelinden yüksek gelir elde eden gayrimenkul sahipleri vergi ödeyecek.


Beyan esaslı olarak ödenen vergi için öncelikle vergi yükümlülerinin kira vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor. Beyanname verme süresi 25 Mart'ta sona eriyor. Buna göre beyan vermek için son 5 gün bulunuyor. Kira gelir vergisi ödemeleri ise 31 Mart'ta sona eriyor.


Kira gelir vergisi beyannamesi, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden önceden hazırlanmış beyanname sistemine giriş yapılarak da verilebiliyor.


Bu Sistem’i kullananların internet üzerinden beyannamesini onaylayıp göndermeleri yeterli oluyor.


Onaylanıp gönderilen beyannamede herhangi bir hata yapılması durumunda, bu hatayı düzeltme beyannamesi ile düzelterek tekrar sistem üzerinden gönderilebiliyor.


Beyanda bulunan vergi mükellefleri aşağıdaki ödeme kanallarından birini kullanarak ödemelerini gerçekleştirebiliyor.

1. İnternet bankacılığı

2. Kredi kartı

3. ATM'ler

4. Anlaşmalı bankalar

5. Vergi daireleri vezneleri



Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi zorunlu mu?


Geri Dön