28 / 04 / 2024

Konut kredi faizleri düşebilir!

Konut kredi faizleri düşebilir!

T-Bank’ın Genel Müdürü Servet Taze, konutta önümüzde dönemde dengeleme olacağını belirten ve faiz oranlarının düşeceği tahmininde bulundu...




Yüzde 50 BankMed, yüzde 50 Arap Bank’ın sahibi olduğu T-Bank’ın Genel Müdürü Servet Taze, dünyada likiditenin bollaşacağı ve Türkiye’nin de bundan payını alacağı öngörüsünü paylaştı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Servet Taze, “Bundan sonraki süreçte dünyadaki likiditenin biraz bollaşacağını ve bundan ülke olarak pay alacağımızı düşünüyorum. Çünkü Türkiye potansiyeliyle ciddi bir cazibe merkezi.

Gerek Avrupa Birliği, gerek Amerikan merkez bankası Fed’in faiz indirimi düşündüğü ve likidite bıraktığı bir ortamda bizim gibi ülkelerin ciddi anlamda bu nakit akışından kaynak alabileceğimiz görüşündeyim” diye konuştu.


Konut faizi düşebilir

Konutta önümüzde dönemde dengeleme olacağını belirten ve faiz oranlarının düşeceği tahmininde bulunan Servet Taze, “Bütün vadelerde düşüş olacağını düşünüyorum. Dünyadaki likiditeden Türkiye’nin nemalanacağını düşünüyorum. Enflasyondaki düşüşe paralel faiz oranlarının da aşağı gelmesi ve likiditeye daha kolay ve daha ucuz ulaşılmasıyla birlikte bunun konut, tüketici, otomotiv ve ticari krediler dahil bütün fiyatlara yansıyacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

En uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

Konut kredi faizleri düşüş eğiliminde!
 


Geri Dön