02 / 05 / 2024

Konut kredi faizlerinde son durum ne oldu Nisan 2020?

Konut kredi faizlerinde son durum ne oldu Nisan 2020?

Koronavirüs salgınıyla beraber devlet salgının ekonomik etkilerini azaltmak için bir dizi önlemler aldı. Alınan önlemler çerçevesinde vatandaşlar en çok konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Peki konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu? İşte merak edilen detaylar...



Kredi faizlerinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor ve sunulan fırsatlar dikkatle takip ediliyor. Bu kapsamda bankalar tarafından sunulan konut kredi faiz oranları da araştırılıyor. Son olarak kamu bankaları tarafından bireysel müşterilere 10 bin TL'ye kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi uygulaması yürürlüğe konuldu.

Koronavirüs salgınıyla beraber devlet vatandaşların yüzünü güldüren onlarca ekonomik önlem alarak, virüsün olumsuz etkilerinin önüne geçti. Takvim'de yer alan habere göre; vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarını merakla araştırıyor. Bu bağlamda bankalar Nisan ayında da kredide yeni fırsatlar sunuyor.

GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI

ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0,94 (Sıfır konutlar için 0,79)

HALKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0,94

VAKIFBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0,94

GARANTİ BBVA KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1,09

AKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0,99

QNB FİNANSBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1,28

TEB KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0,99

ING KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0,99

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden biridir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olma imkanı yakaladı. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı koşullara sahip olmak gerekmekte. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun olmalı. Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz reddedilir. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek ederler. Bu koşulla müşteriye kredi kullandırırlar. Bankalar tarafından kredi miktarı evin belirlenen fiyatının yüzde 80'i olarak düzenlenmiştir. Yani asla alacağınız evin fiyatının tamamı için kredi çekemezsiniz. Zaten konut kredisi verileceğinde ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından belirlenir. Verilecek kredi miktarı da o şekilde hesaplanır. Diğer bir en önemli koşul kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun yüksek olması. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri nokta kredi notunun yüksek olması.

Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi kullanabilme ihtimaliniz çok düşük ihtimaldir. Bu yüzden bankalarla olan ilişkilerinizi iyi tutmanız yani ödemelerinizi aksatmadan yapılmalıdır. Konut kredisinde geri ödeme da önemli bir unsur. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda ev bankanın malı haline gelecek. Bu yüzden ödeme planını iyi belirlemek gerekiyor.

 3.500 TL taksitle ne kadar konut kredisi alınır? 

Konut kredisi faizlerinde yeni indirimler açıklandı!


Geri Dön