02 / 05 / 2024

Konut kredilerinde gözle görülür yavaşlama var!

Konut kredilerinde gözle görülür yavaşlama var!

MB ve BDDK'nın önlemleriyle birlikte konut kredilerinde yavaşlama başladı. Bankalar nisan ayıyla birlikte gözle görülür gerileme başladığına dikkat çekiyor... Konut kredilerinde yılın ilk çeyreğinde artış trendinde bir yavaşlama gözlendi...



KREDİ hacminin kısıtlanmasına yönelik tedbirler etkisini göstermeye başlarken, konut kredilerinde yılın ilk çeyreğinde artış trendinde bir yavaşlama gözlendi. İş Bankası Bireysel Krediler Bölüm Müdürü Recep Oram, 2010 yılı Ekim ayından yıl sonuna kadar sektörde konut kredileri bakiyesinde yüzde 10 oranında artış kaydedilirken, 2011 yılı ilk çeyreğinde yılbaşına oranla yüzde 7,9 oranında bir büyüme yaşandığını belirtti. Oram, 'Geçtiğimiz yılın son 3 ayında konut kredisi bakiyesi 5 milyar 713 milyon lira artarken, bu yılın ilk 3 ayında artış 4 milyar 782 milyon lira ile sınırlı kalmıştır. Bu durumda sert bir fren etkisinden bahsetmek yerine, yavaşlamadan söz etmek daha doğru olacaktır'' yorumunu yaptı.

Yüzde 25 oldukça makul
ZORUNLU karşılıklardaki değişimle birçok bankanın mevcut konumlarını koruyabilmek için konut kredileri faiz oranlarını arttırdığına değinen Yapı Kredi Konut Finansman Direktörü İsmet Erdem, 2011 için yapılan yüzde 25 seviyesindeki büyüme tahminlerini makul bulduğunu ve bu konudaki stratejiyi değiştirmediklerini vurguladı.
Akşam


Geri Dön