04 / 05 / 2024

Konut kredilerinde yüzde 31 pazar payına ulaştık!

Konut kredilerinde yüzde 31 pazar payına ulaştık!

'Bankacılık Söyleşileri' kapsamında değerlendirmelerde bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın; "Kredilerinde yüzde 31 pazar payına ulaştık" dedi...



Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında bankacılık sektörü, Türkiye ekonomisi ve Ziraat Bankası'nın performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın sektöre dair yaptığı açıklamalarda; "Kullandırılmış olan her 3 TL konut kredisinin yaklaşık 1 TL'sini sağlayarak konut kredilerinde yüzde 31 pazar payına ulaştık." ifadeleri yer aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Aydın; "Sektördeki her 3 TL'lik kredi artışının yaklaşık 1 TL'si Ziraat Bankası tarafından sağlandı. Bu katkı ile sektörün TL kredi stoğundan aldığımız pay yaklaşık yüzde 20 seviyesindedir. Bu da kullandırılmış olan her 5 TL kredinin yaklaşık 1 TL'sini Ziraat Bankası'nın sağlamış olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte, bankamız, sektörün kredi takip rasyosunun yaklaşık yarısı oranında olan takip rasyosu ile kredi kalite yönetimindeki etkinliğini de sürdürmektedir. Kullandırılmış olan her 3 TL konut kredisinin yaklaşık 1 TL'sini sağlayarak konut kredilerinde yüzde 31 pazar payına ulaştık. Bireysel ihtiyaçların finansmanında Birleştiren İhtiyaç Kredisi gibi ürünlerimizle bireylerin finansal sıkışıklığının aşılmasına önemli katkılarda bulunduk. Yaklaşık 250 bin kişiye 3 milyar TL'ye yakın finansman desteği sunduk." dedi.

Konut finansman oranı resmen düştü! Ödeme listesi!


Geri Dön