29 / 04 / 2024

Konut kredisi alırken nelere dikkat edilir?

Konut kredisi alırken nelere dikkat edilir?

Kredi ile ev sahibi olma sürecinde problem yaşamamak için konut kredisi alırken nelere dikkat edilir?



Konut kredisi alırken nelere dikkat edilir?

Konut kredisi uygulaması, her ne kadar birçok insanın ev sahibi olmasını sağlasa da dikkatli olunmadığı takdirde, olumsuz durumlara yol açabilir. Ev sahibi olurken problem yaşamak istemiyorsanız bazı hususlara dikkat etmeniz gerekir.


Konut kredisi alırken nelere dikkat edilir?

Konut fiyatlarını etkileyen unsurların başında il ve ilçe gelir. Gelir düzeyinize göre, ödemelerinizi zorlamayacak ev tercih etmek, sıkıntı yaşamanızı önler. 


Alacağınız evin yapısı, yaşı, sağlamlığı ve bölgesi kredi çekmenizi kolaylaştırabilirken aynı zamanda kredi çekmenize engel de olabilir. Bu nedenle alacağınız evin zemini, binanın sağlamlığı ve yaşı gibi unsurları araştırın.


Konut kredisi kullanabilmek için satın alacağınız ev eğer inşaat halindeyse inşaatın yüzde 80 oranında tamamlanmış olmasına dikkat edin.


Bankadan çekilen konut kredisinde ekspertiz raporu baz alınmakla birlikte en fazla gelirin yüzde 60'ına kadar kredi çekilebiliyor. Kredi taksit ödemelerinizde bu durumu dengelemek adına ihtiyaç olmayan harcamalardan uzak durmak lehinize olacaktır.


Kredi sicilinizdeki düzensizliklerin minimum olmasına dikkat edin. Aksi takdirde bankalar ödemeler konusunda yaşanabilecek muhtemel aksaklıklar nedeniyle kredi başvurunuzu onaylamayabilir.


En düşük maliyetli krediyi bulmak için kapsamlı araştırma yapın. Bankalar arasında karşılaştırma yapıp, bütçeniz için en uygun olanı seçin.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön