27 / 04 / 2024

Konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporu çıkartması gerekiyor. Bu rapor için belli bir ücret ödeniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?



Konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporu çıkartması gerekiyor. Bu rapor,  Satın alınacak gayrimenkulun yaş, konum gibi özelliklerine göre değerinin belirlenmesi işlemi olarak ifade ediliyor.


Kriterlere uygun olarak, hazırlanan rapor bankaya sunulduğunda eğer banka kabul ederse  ekspertiz raporunun üzerinde belirtilen değerin %75’i kadar kredi verilebiliyor.


Ekspertiz raporu, değerleme uzmanları tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz firmasına gerekli bedel ödendikten sonra ekspertiz raporu hazırlanıyor. 


Kendiniz bir ekspertiz firması ile anlaşmak yerine bankanın birlikte çalıştığı SPK lisanslı bağımsız ekspertiz kuruluşlarından bu raporu alabilirsiniz. Bu durumda banka ekspertiz ücretini krediyi kullanacak olan tüketiciden tahsil ediliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?


Konut kredisi ekspertiz ücreti:

Bankaların ekspertiz ücretleri 350-750 TL arasında değişir ve her bankanın konut kredisi sürecinde oluşan bir masraftır.


Ödemeden sonra ekspertiz rapor aşaması başlıyor. Hazırlanan rapor sonrasında bankaya gönderiliyor. Gönderilen raporlar banka tarafından inceleniyor.


İnceleme sonrasında eğer rapor onaylanırsa, kredi başvurusu da onaylanıyor.



Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön