04 / 05 / 2024

Konut kredisi faizleri artıyor mu?

Konut kredisi faizleri artıyor mu?

Kredi kullanmak isteyenler bankaların uyguladığı son dakika kredi faiz oranlarını merak ediyor. Mart ayı ile birlikte bazı bankalar konut kredisi faiz oranlarında değişiklik yaptı... 



Merkez Bankası'nın politika faizinde düşüşe gitmesi ve ekonomideki olumlu ivme sonucu ateşlenen indirim süreçleri bankaların müşterileri için yeni kampanyalar üretmesini sağladı. Kamu ve özel bankaların uyguladığı güncel oranları merak eden vatandaşlar kredi faiz oranlarının son durumlarını araştırıyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; uzmanlar ise bankalardaki düşüş trendinin süreceğini ve önümüzdeki aylarda vatandaşlar için yeni kredi faizi kampanyalarına gidilebileceğini ifade ediyor. 

2019 yılında Merkez Bankası'ndaki politika faizi indirimleriyle başta kamu bankaları olmak üzere tüm bankalar büyük bir kredi faizi indirimi yaptı. Rekor derecede kredi kullanılarak vatandaşlar yeni ev - otomobil gibi satın almalar gerçekleştirdi. 2020'de vatandaşlar benzeri bir kampanyanın yapılmasını istiyor. Bankalar da bu doğrutulda yeni ihtiyaç-konut kredisi faizi kampanyaları başlatıyor. Peki güncel kredi faiz oranları ne kadar?

Konut Kredisi Faiz Oranları 

TEB'DEN YENİ AÇIKLAMA:

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı kredi kampanyası ile konut kredisi kampanyasında indirime giderek faiz oranını yüzde 0.97'ye indirdi. 

TEB'in yeni konut kredisi kampanyasından faydalanmak isteyenler kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 0.97 faiz oranlı konut kredisi kullanabiliyor.

HALKBANK FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 0.94

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI:

Taşıt kredisi: 0.95

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 0.99

TEB FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 0.97

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 1.09

QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI:

Standart konut kredisi: 1.23

AKBANK FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 0.97

Sıfır evde faiz fırsatı!

Krediyle ev alacaklar dikkat! Vadesine göre taksit hesaplama!

Konut kredisi faiz oranları Mart 2020!


Geri Dön