27 / 04 / 2024

Konut kredisi hangi durumlarda verilmez?

Konut kredisi hangi durumlarda verilmez?

Daire almak istiyorsunuz ancak bedelin tamamını ödeyecek kadar nakit paranız bulunmuyor. Bu durumda tek seçenek konut kredisi almak gibi görünüyor. Konut kredisi alabilmeniz için bazı şartlar bulunuyor. Peki, konut kredisi hangi durumlarda verilmez?



Konut kredisi hangi durumlarda verilmez?


Daire almak istiyorsunuz ancak bedelin tamamını ödeyecek kadar nakit paranız bulunmuyor.  Bu durumda tek seçenek konut kredisi almak gibi görünüyor. Ancak kredi alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. 


Konut kredisi almak için, kredi alınacak bankaya kimlik belgesi, ikametgah belgesi ve aylık gelir durumunuzu gösteren bir gelir belgesi ile birlikte satın alınacak evin tapu bilgilerini de vermeniz  yeterli oluyor. 


Konut kredisi için bankalar, mevcut kredibilitenizi araştırıyor. Burada hem geçmiş kredi performansınıza, hem de kredi geçmişinizi inceleniyor. Geçmişte ödenmemiş kredi borcu nedeniyle hakkında takip kararı çıkan veya kredi geri ödeme performans kriteri olumsuz olan  kişiler ve özellikle bankalar tarafından kredi takip skorlaması başarısız olan kişiler konut kredisi alamıyor. 


Bununla birlikte, her banka’nın kredi değerlemesi farklı olduğundan, sadece 1 bankaya bağlı kalmaksızın, birkaç banka’dan kredi talebinde bulunmakta fayda var.


Konut kredisi başkasına nasıl devredilir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön