Kent Haberleri

Konut kredisi talebi artacak! Merkez Bankası tarih verdi! Kredilerde rüzgar tersine dönüyor...

Merkez Bankası'nın yayımladığı ankette milyonları yakından ilgilendiren başta konut kredisi olmak üzere taşıt ve bireysel kredilerinin geleceği hakkında ayrıntılara yer verildi. 

Konut kredisi faizlerinin yükselmesi ile vatandaşlar konut sahibi olamıyor. Faizler vatandaşların ev alma hayalini elinden alırken, konut yatırım aracı olmaktan çıktı. Kredilerin tavan yaptığı şu günlerde Merkez Bankası'ndan sevindiren açıklama geldi.  Merkez Bankası tarafından yayımlanan ankette, konut ve diğer bireysel kredi talebindeki azalış yerini artışa bırakacağına yönelik sinyaller verildi. 

KONUT KREDİSİNE TALEP ARTACAK!

Konut ve diğer bireysel kredi talebindeki azalış yerini artışa bırakacak. Taşıt kredilerinde ise tam tersi bir gelişmenin yaşanacağı bildirildi.

KONUT KREDİLERİNDE RÜZGAR TERSİNE DÖNECEK

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, 2024 yılının ikinci çeyreğinde konut ve diğer bireysel kredi talebindeki azalış zayıflayarak devam etti, taşıt kredi talebindeki azalış ise yerini güçlü bir artışa bıraktı.

2024 yılının üçüncü çeyreği için bankaların beklentisi, konut ve diğer bireysel kredi talebindeki azalışın yerini artışa bırakacağı, taşıt kredi talebindeki artışın ise tekrar azalışa döneceği yönünde.

TAŞIT KREDİLERİ GERİLEDİ!

TCMB tarafından açıklanan son verilerde, taşıt kredilerinde önemli bir düşüş yaşandı. 31 Mayıs ile biten haftada 40,80 olan yıllık ortalama taşıt kredisi faiz oranları, 7 Haziran haftasında 24,52’ye kadar gerilemiş olduğu belirtildi.

50 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİNİN GERİ ÖDEMESİ NE KADAR?

İhtiyaçlarını karşılamakta zorlanan milyonlarca kişi ihtiyaç kredilerine başvuruyor. Bu kapsamda bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları araştılıyor. İşte ihtiyaç kredisi faiz oranları güncel...

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı
- Çekilecek Tutar: 49.001 TL
- Vade Süresi: 36 ay
- Faiz Oranı: yüzde 4,54
- Aylık Taksit Bedeli: 3.379,90 TL

Akbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı
- Çekilecek Tutar: 50.000 TL
- Vade Süresi: 36 ay
- Faiz Oranı: yüzde 4,17
- Aylık Taksit Bedeli: 3.186,93 TL

DenizBank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı 
- Çekilecek Tutar: 50.000 TL
- Vade Süresi: 36 ay
- Faiz Oranı: yüzde 4,84
- Aylık Taksit Bedeli: 3.539,48 TL

9 bankada adeta 7.5 şiddetinde deprem! Garanti, Ziraat, İş, TEB, Akbank, Yapı Kredi ve 3 banka daha az önce açıkladı

Bankaların güncel 150 bin TL ihtiyaç kredisi ve taksit oranları ne kadar?