27 / 04 / 2024

Konut kredisi yapılandırması nedir, nasıl hesaplanır?

Konut kredisi yapılandırması nedir, nasıl hesaplanır?

Son dönemlerde konut kredisi yapılandırmaları ile aramalar oldukça arttı. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir, nasıl hesaplanır? İşte merak edilen detaylar....



Konut sahibi olabilmek için banka kredisi kullananların son dönemlerde sık sık aradığı konular arasında konut kredisi yapılandırması yer alıyor. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, geçmiş zamanda yüksek orandan faizli konut kredisi kullananlar, ödemelerini nasıl düşürecekleri, faiz indiriminden nasıl faydalanacakları hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için yaptıkları aramalarda yapılandırma ile ilgili merak ettiklerini öğrenmek istiyor. 

Yüksek faizli konut kredisi yapılandırmalarının bu kadar yoğun aranmasının sebeplerinden biri de 01.10.2019 tarihi ile kamu bankalarının faizlerde indirime girmesi oldu. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterilerinin ödeme yüklerini azaltmak için konut kredisi yapılandırma kampanyasına başladı. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA NEDİR, NASIL HESAPLANIR?


Daha önce yüksek faizli konut kredisi kullananlar faizler düştüğünde, elbette kendi ödemelerini ve kredi faizini düşürmek istemekte. Bu durumda tüketicinin ödemekte olduğu kredi borcu tamamen kapatılıp, düşük faizden yeni bir kredi açılır. Bu işleme de yeniden yapılandırma denilir. Yeniden yapılandırma vatandaşın hem kendi bankasından hem de eğer isterse başka bankalardan yapılabiliyor.

Konut kredisi yapılandırmalarının yakın zamanda bu kadar gündeme gelmesindeki en büyük neden ise kamu bankaları olan Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın konut kredisinde indirime gideceklerini açıklamasından dolayı oldu. Yapılan açıklamaya göre var olan kredi bakiyesi 500 bin liranın altında olan vatandaşlar, talep etmeleri halinde aylık 0.99 faiz oranı ile yeniden yapılandırma imkânı elde edecek.

Aynı zamanda 500 bin lira üzerinde kredi borcu olan vatandaşlar ise bankaların bu tutarları için uyguladıkları cari faiz oranlarında kredileri için yeniden yapılandırma kullanabilecekler.

 

Konut kredisi yapılandırmasında taksitler ne kadar olacak?


Geri Dön