27 / 04 / 2024

Konut kredisini bunları biliyor muydunuz? Ne kadar konut kredisi çekebilirim? En fazla kaç TL konut kredisi alabilirim?

Konut kredisini bunları biliyor muydunuz? Ne kadar konut kredisi çekebilirim? En fazla kaç TL konut kredisi alabilirim?

Konut kredisine dair pek çok vatandaşın yanıtlanmasını istediği sorular sorulmaktadır. İşte Ne kadar konut kredisi çekebilirim? En fazla kaç TL konut kredisi alabilirim? İşte bu soruların yanıtları!



HANGİ BANKALAR 0 FAİZLİ KREDİ VERİYOR?

Faizsiz kredi veren bankalar sırasıyla şu şekildedir;

Öncelikle Yapı Kredi Bankası vermektedir. Diğer özel ve kamu bankaları da şunlardır;

Ziraat Bankası vermektedir.

Akbank vermektedir.

ING Bank vermektedir.

Kuveyt Türk vermektedir.

Garanti Bankası vermektedir.

Halkbank vermektedir.

Fiba Banka vermektedir.

NE KADAR KONUT KREDİSİ ÇEKEBİLİRİM?

Ne kadar konut kredisi çekilebilir sorusu merakla sorulmaktadır. BDDK kararına göre değeri 10 milyon TL üzeri olan konutlar için kredi kullanılmamaktadır. 1. el konut alımında enerji sınıfı A olan ve değeri 2 milyon TL altındaki evler için yüzde 90'a kadar kredi kullanılabilir. Değeri 2 ile 5 milyon TL arasındaki evlerde ise kredi oranı yüzde 70 olarak uygulanabilmektedir.

FAİZSİZ KREDİ İÇİN NE GEREKİR? FAİZSİZ KREDİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR NELERDİR?

Faizsiz kredi almak için belirlenen bazı şartlar vardır. Talep edilen kredi türüne göre bu evraklar değişir. İşte faizsiz ihtiyaç kredisini almak için gerekli olan evraklar;

  • Faizsiz kredi başvuru formu isteniyor,
  • Gelir belgesi istenmektedir,
  • Kimlik belgesi
  • İkametgah belgesi istenmektedir.

EN FAZLA KAÇ TL KONUT KREDİSİ ALABİLİRİM?

Ekspertiz değeri 5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında olan ve enerji sınıfı B olan konutlar için azami 2.250.000 TL'ye kadar kredi çekilirken, Ekspertiz değeri 5 milyon TL İle 10 milyon TL arasında olan ve enerji sınıfı B olan konutlar için en düşük 2.000.000 TL'ye kadar krediler çekilebilir.

İHTİYAÇ KREDİSİ EN FAZLA NE KADAR ÇEKİLİR 2022?

Özel veya kamu bankalarından sağlanan ihtiyaç kredileri için bankalar kredi vadesi ve çekeceğiniz kredi tutarına bağlı olarak farklı faiz oranları hesaplamaktadır. İhtiyaç kredisini en fazla 36 ay vadeli olarak taksitlendirilme imkanı bulunmaktadır. En fazla ne kadar ihtiyaç kredisini çekebileceğiniz bankadan bankaya göre değişiklik gösterir ancak 1.000 liraya kadar kredi çekme olanağı bulunuyor.

KYK borcu tamamen silindi mi? KYK kredisi faizleri silindi mi?

ÖTV matrahı hangi araçlarda geçerli? ÖTV matrah düzenlemesi hangi araçları kapsıyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön