27 / 04 / 2024

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Emlak krizinin gündemden düşmediği Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çinli emlak geliştiricileri Sunac China ve CIFI Holdings'in projeleri yerel yönetim desteği almaya hak kazandı. İşte detaylar...



Emlak krizinin hız kesmeden devam ettiği Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çinli emlak geliştiricileri Sunac China ve CIFI Holdings'in bazı projelerin yerel yönetimler tarafından krediye uygun olarak listelendi.

Geçtiğimiz senenin sonlarında offshore borcunu ödeyemeyen gayrimenkul geliştiricisi Country Garden da Cumartesi günü yaptığı açıklamada 30'dan çok projesinin yerel yönetimlerin finansman desteği için uygun şekilde listelendiğini açıkladı.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan yetkililer krizin vurduğu sektöre likidite enjekte etmeyi amaçlarken, 26 Ocak tarihinde başlatılmış olan "proje beyaz listesi" mekanizması kapsamında, ülke çapında 35 kentin yerel yönetimleri bankalara finansal desteğe ihtiyaç duyan konut projeleri önermeye hazırlanıyor.

Konut krizinden kurtulamayan Çin de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Geçen sene 9 milyar dolarlık offshore borç yapılandırmasını tamamlayan Sunac, 90'dan çok projesinin Pekin, Tianjin, Chengdu ve Chongqing gibi şehirlerden beyaz listelere eklendiğini açıkladı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre CIFI da Pazar günü yaptığı açıklamada, 18 projesinin Chongqing, Pekin, Tianjin ve Wuhan şehirleri de dahil olmak üzere yerel yetkililer tarafından beyaz listeye alındığını belirtti.


KONUT FİYATLARINDA 9 YILIN EN SERT DÜŞÜŞÜ

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüme göstererek, resmi hedefi geçse de gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha aşmıştı.

Çin’de 70 kent için yeni konut fiyatları Aralık'ta aylık yüzde 0,45 gerileme göstererek, neredeyse dokuz senenin en sert düşüşünü yaşamıştı. Ülkede 2. el konut fiyatları da aylık olarak yüzde 0,79 gerileme kaydetti.

China Index Holdings Araştırma Direktörü Chen Wenjing konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ekonomiyi teşvik hamlelerinin Beijing ve Şanghay’da satışları artırdığını kaydederken “Ancak genel tablo beklenenden daha kötü. Talep zayıf kalmaya devam ediyor. Hanehalkı gelirine yönelik zayıf güven ev almak isteyenleri daha fazla borçlanmadan uzak tutuyor” dedi.

 

Merkez Bankası'nın yeni başkanına dolardan ilk tepki! Dolar rekor tazeledi! 5 Şubat 2024 dolar/TL ne kadar?

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 4 maddede tüm detaylarıyla!

Milli Emlak’tan 41 bin TL’ye satış!  İzmir  Tire, Niğde Bor'da satılık arsalar


Geri Dön