27 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın yeni başkanına dolardan ilk tepki! Dolar rekor tazeledi! 5 Şubat 2024 dolar/TL ne kadar?

Merkez Bankası'nın yeni başkanına dolardan ilk tepki! Dolar rekor tazeledi! 5 Şubat 2024 dolar/TL ne kadar?

Merkez Bankası'nın Başkanı Hafize Gaye Erkan hafta sonu görevinden istifa etmesinin ardından yerine Fatih Karahan atandı. Kritik kararın ardından dolar yeni haftada rekor tazeledi. Bugün dolar ne kadar? 5 Şubat 2024 dolar kuru kaç lira? 5 Şubat 2024 dolar kuru.



5 Şubat dolar kuru yatırımcılar tarafından heyecanla takip ediliyor. Hafta sonu Merkez Bankası tarafındaki kritik gelişmeler döviz piyasasına hemen yansıdı.  Hafta sonu Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanlığındna itifa ettiğini duyurdu. Ardından yerine Fatih Karahan atandı. Bu gelişmeler döviz kurları tarafında özellikle dolarda yükselişe neden oldu.

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 5 ŞUBAT 2024 DOLAR KAÇ LİRA? 

Dolar/TL kuru 5 Şubat 2024 günü rekor tazeledi. Haftanın ilk işlem gününde yükselişe geçen dolar kuru bugün alış fiyatı 30,56 TL, satış fiyatı 30,59 TL'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru 32,97 liradan işlem görüyor. 

Merkez Bankası nın yeni başkanına dolardan ilk tepki! Dolar rekor tazeledi! 5 Şubat 2024 dolar/TL ne kadar?

MERKEZ BANKASI YENİ BAŞKANI FATİH KARAHAN OLDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ailesini koruma isteğini gerekçe göstererek görevden affını istediğini açıklamasının ardından Fatih Karahan'ı göreve getirdi.

Karahan göreve gelmesinin ardından dün yaptığı açıklamada enflasyonun hedeflerle uyumlu seviyelere gerileyene kadar gereken parasal sıkılığı korumakta kararlı olduğunu belirtti.

Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak başlayan Fatih Karahan, 2022 yılına kadar aynı kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı.

Daha sonra Amazon'da ekonomist olarak çalışmaya başlayan Karahan, Kasım 2022'de Amazon'da başekonomist görevine atandı. Karahan 28 Temmuz 2023 tarihinden beri TCMB'de başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Bugün 1 dolar 30,62 TL oldu! Dolar yükseliyor! 3 Şubat 2024 dolar/TL alış satış fiyatı

Dolar bugün ne kadar? Dolar ne kadar olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 2 Şubat 2024 dolar kuru

Altın hafta sonuna nasıl başladı? 3 Şubat Cumartesi gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, gremse, Atabeşli altın kaç TL?

Geri Dön