02 / 10 / 2024

Konut sahibi olmak isteyenler krediyle ev alırken temkinli hareket ediyor!

Konut sahibi olmak isteyenler krediyle ev alırken temkinli hareket ediyor!

Konut kredilerinde yüzde 2’lik bir artış yaşandı. Yüksek finansman maliyetlerinden dolayı, diğer krediler gibi konut kredilerinde de enflasyon oranına göre düşüş yaşandığı görülüyor. 




Vatandaşlar kredi ile ev sahibi olma sürecinde daha temkinli hareket ediyor.  Yüksek finansman maliyetlerinden dolayı, diğer krediler gibi konut kredilerinde de enflasyon oranına göre düşüş yaşandığı görülüyor.

Konut sahibi olmak isteyenler krediyle ev alırken temkinli hareket ediyor!

TÜKETİCİ KREDİLERİNDE YÜZDE 25 ARTIŞ YAŞANDI

BDDK'nın verilerine göre, Ağustos 2024 itibarıyla tüketici kredilerinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 25 oranında artış yaşandı.

Ancak, açıklanan yıllık yüzde 52'lik enflasyon oranı düşünüldüğünde bu artışın gerçek büyümenin oldukça gerisinde kaldığı görülüyor.

Ekonomim'de yer alan habere göre; Tüketici kredileri, kredi kartları ve mevduat hesaplarıyla ilgili detaylı değerlendirmelerde bulunan Enuygun Finans İş Geliştirme Müdürü Erkam Adıyaman, “İhtiyaç kredileri yüzde 40’lık bir büyüme gösterdi.

Günlük ihtiyaçlar için kullanılan bu krediler, enflasyon oranıyla kıyaslandığında toplam hacimde bir düşüş yaşanmakta. İhtiyaç kredilerindeki vade seçimlerinde kısa vadelerin tercih edildiğini özellikle 12 ay ve altındaki vadelerin öne çıktığını söylemek mümkün.'' dedi. 

KREDİ KARTI KULLANANLARIN SAYISI YÜZDE 14 ARTTI!

Temmuz 2024 itibarıyla, kredi kartı adedi yüzde 14 artarak 124 milyonu geçti. Kredi kartı ile ödeme hacimlerinde ise yüzde 94 oranında bir büyüme gözlemlendi.

FAİZSİZ NAKİT ALIMLARI SIKÇA TERCİH EDİLİYOR

Tüm dijital ortamlardaki arama hacimleri ve trafik verileri incelendiğinde, kullanıcıların kredi kategorilerindeki arama etkinliklerinin 2024 yılının ilk 8 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 ile yüzde 40 arasında düşük seviyelerde kaldığı görülüyor.

Kredi kartlarıyla ilgili arama hacimlerinde yüzde 6’lık bir artış yaşanırken, mevduat aramalarındaki hacmin yüzde 30 oranında yükseldiği dikkatleri çekiyor.

Konut sahibi olmak isteyenler krediyle ev alırken temkinli hareket ediyor!

MEVDUAT HESAPLARI GÜVENLİ LİMAN HALİNE GELDİ

Adıyaman, 2024 yılındaki yüksek faiz oranlarından dolayı TL vadeli mevduat hesaplarının diğer yatırım araçlarına göre daha güvenli bir liman olduğu ve cazip yatırım seçeneği haline geldiğini vurguladı. 

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Konut kredisinde faizler düştü! Başvuru şartları neler, kimler başvuru yapabilir?

ATEM'den ev sahibi olmayı kolaylaştıran yöntem devreye giriyor!

Konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte banka banka 1 milyon, 2 milyon TL konut kredisi hesaplama! 

Geri Dön