Sektörel

Konut sahibi olmak isteyenler önce arsa alıyor! Arsadan ev sahibi nasıl olunur?

''Arsadan ev sahipliği” modeli gayrimenkul sektöründe konut talebi olan kişilerde karşılık buldu. Peki, “arsadan ev sahipliği” nasıl bir model? Arsadan ev sahibi olmak isteyenler dikkat. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ile vatandaşlar son zamanlarda arsada ev sahibi olmaya başladı. Bu kapsamda bir çok şirket, 'arsadan ev sahipliği' modeli geliştirdi. Bunlardan biri de Birliktearsa oldu.

ARSADAN EV MODELİ

Birliktearsa, “Arsadan Evim” ve “Önce Arsam Sonra Evim” olmak üzere iki ayrı model geliştirdi.  “Arsadan Evim” modeli, konut sahibi olmak isteyen müşteriden arsa payının alındığı ve kat karşılığı diye tanımlanan yöntemle, inşaatın Birliktearsa tarafından organize edilerek tamamlanmasını içeriyor.

Bu modelde 24 ayın sonunda, aynı anda tüm konutların teslimine başlanıyor. Erişilebilir finansman, düşük maliyet ve zamana yayılmış taksit seçenekleri ile ev sahibi olmak için tüm koşulları bir araya getiren Birliktearsa’yı rakiplerinden ayıran diğer bir fark ise; ev sahibi olmak isteyenlerin en büyük korkusu olan “inşaatın yarım kalma” riskini ortadan kaldırması. 

Birliktearsa, hissedarlarına “İnşaat tamamlama sigortası” güvencesi sunuyor. Böylece, sigorta güvencesi ile bir yandan konutun zamanında ve sorunsuz teslim edileceğinin garantisi verilirken diğer yandan, Birliktearsa’nın gayrimenkul profesyonelleri tarafından fizibilitesi daha önce yapılan projenin; sigorta şirketi tarafından da gerçekleştirilebilirliği ve müteahhit firmanın yeterliliğinin ikinci kez onaylanmasına imkân tanınmış oluyor.

TAKSİTLİ ÖDEME İMKANI 

konut hayali kurmak ve o hayali gerçeğe dönüştürmek için gereken tüm koşulları sunduğuna dikkat çeken Birliktearsa Genel Müdürü Sinem Yedikardaşlar, “Erişilebilir koşullar ile en düşük maliyetle, kaliteli, güvenli konut edindirmek bizim işimiz” dedi. 

Birliktearsa fikrini geliştirirken hareket noktalarının; kendi evinin sahibi olmanın herkes için temel bir ihtiyaç olduğuydu.

Bu nedenle, hayata geçirdiğimiz sistemin öncelikli vaadi; huzurla ve konfordan taviz vermeden yaşamanız için erişilebilir koşullarda ev sahibi olmanızı sağlamak” diye konuşan Yedikardaşlar sistemle ilgili şu bilgileri verdi:

“Birliktearsa geliştirdiği model ile ev sahibi olmanın önündeki en büyük engeli ortadan kaldırıyor. Çünkü, “Arsadan Evim” ve “Önce Arsam Sonra Evim” olmak üzere konut sahibini projeden itibaren sisteme dahil ediyoruz. Ayrıca, “Finansal Kurumlar” ile oluşturduğumuz iş birliği sayesinde faiz maliyetinin olmadığı bir sistem oluşturduk. Modellerimizde taksitli ödeme imkânı sağladığımız için maliyeti zamana yayıyor ve böylece erişilebilir koşullar sunmuş oluyoruz.”dedi.
 

Yatırımcıların gözde yatırım aracı arsa oldu! Konut alamayanlar ilk tercihi arsadan yana kullanıyor!

Emlakçılar arsa yetiştiremiyor! Hangi ilçelerde boş arsa bulanlar hemen alıyor...