30 / 04 / 2024

Konut sahipleri için yeni dönem! Ödenecek o tutar değişti!

Konut sahipleri için yeni dönem! Ödenecek o tutar değişti!

Konut sahipleri eğer yıllık 33 bin Türk Lirası'nın altında kira geliri elde ediyorlarsa gelir vergisi ödemekten muaf olacak. İşte milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili merak edilen detaylar...



Konut sahiplerinin yüzünü güldüren haber geldi. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira geliri üzerinden uygulanan istisna miktarı 12 bin Türk Lirası artırıldı ve 33 bin Türk Lirası'na çıkartıldı. Bununla beraber senelik 33 bin Türk Lirası'nın altında kira geliri elde etmeleri durumunda gelir vergisi ödemekten muaf olmuş olacak.

İşte milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Kira geliri üzerinden uygulanan istisna miktarı 12 bin Türk Lirası artırıldı ve 33 bin Türk Lirası'na çıkartıldı.

Söz konusu bu güncelleme, ev sahiplerinin senelik 33 bin Türk Lirası'nın altında kira geliri elde etmeleri halinde gelir vergisi ödemekten muaf olmuş olacak.

Bu yeni istisna tutarı önceden 21 bin Türk Lirası iken 2024 yılında yapılan bu artışla beraber 33 bin Türk Lirası'na yükseltildi. Yapılan bu değişiklik, konut sahiplerine senelik 33 bin Türk Lirası'nın altında kira geliri sağladıklarında gelir vergisi ödeme zorunluluğundan kaçma fırsatı verecek.

Konut sahipleri için yeni dönem! Ödenecek o tutar değişti!

Yıllık olarak elde etmiş oldukları kira geliri 33 bin Türk Lirası'nın üzerinde olanlar, bu miktarı aşan bölüm için vergiye tabii tutulacaklar.

Fakat 33 bin Türk Lirası ve altında kira geliri elde edenler, bu limite kadar olan bölümü için vergiden muaf sayılacak. Kira istisnasından yararlanma şartları arasında, ticari, tarımsal ve mesleki kazançları sebebiyle yıllık beyanname verenlerin bulunmaması bulunuyor.


2023 İÇİN 21 BİN TL

2023 yılında konut kira geliri 21 bin Türk Lirası'nın üzerinde olanlar ve iş yeri kira geliri 150 bin Türk Lirası'nın üzerinde olanların vergi beyannamesi vermesi gerekiyordu. Vergi kesintisine tabi işyerlerinde brüt gelir 150 bin Türk Lirası'nın üzerindeyse de beyanname verilmesi gerekiyordu. Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre vergi kesintisine tabi olmayan iş yerlerinde de beyan sınırı 8 bin 400 Türk Lirası olarak belirlenmişti.

 

Elinde dolar, altın, euro ve gümüş olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Hesaplar değişti! İşte yeni yatırım sıralaması...

Kia'dan tam 250 bin TL'lik Nisan 2024 indirimi! Yeni fiyatlar tek tek açıklandı, indirimi duyanlar inanamadı!

KİPTAŞ 3 yeni proje için resmen düğmeye bastı! İstanbullulara büyük müjde!


Geri Dön