28 / 04 / 2024

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarna göre Türkiye genelinde konut satışları 2024 yılının Ocak ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı ve 80 bin 308 şeklinde oldu. Konut satışlarında düşüş devam ederken fiyatların hala değişmediği göze çarpıyor. Piyasada konut fiyatları hala yüksek fiyatlar üzerinden değerlendirilirken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci konuyu sosyal medya Hesabı X'ten değerlendirdi. Kireçci, satışların düşmesine rağmen konut fiyatlarının ortada olduğuna vurgu yaparak şu soruyu sordu: '' Ya satışlar artarsa fiyatlar ne olur?'' 

İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar....

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

Türkiye'de ocak ayında  80 bin 308 konut satıldı.

Satışlar geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.8 azaldı. 

Sorusu: Satışlar yavaşlamasına rağmen fiyatlar ortada. Ya satışlar artarsa fiyatlar ne olur?

Merkez Bankası ve ekonomi yönetimi tehlikenin farkında  mı?

 #konut

Erol Gürsoy@erolgursoyy: Peki bu konutların % kaçını yabancı % kaçını yerli vatandaş almış. Lütfen onu da paylaşır mısınız?

semahat @CakmakcSebahat: kiraya vermek için konut alanlar bin pişman kira alması dert uğrasması ayrı bu zamanda betona para koymak kadar mantıksız bişey yok bence fatih bölgesi kiralik satılik evlerle dolu herkes satmanin derdinde ama alan yok çünkü araplar almiyor kirada oturup evi hurda yapıp çıkıyor.

 

 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Geri Dön