16 / 05 / 2024

Konut satışları daha da düşer mi?

Konut satışları daha da düşer mi?

Yeniçağ Gazetesi yazarı Remzi Özdemir, bugünkü yazısında konut satışlarını kaleme aldı. Peki konut satışları daha da düşer mi? İşte Remzi Özdemir'in konu ile ilgili o yazısı...



"Elbette olmayacak.

Son 4 aydır düşen konut satışları da bunların satılmadığını gösteriyor." diyen Remzi Özdemir, iyi de neden fiyatlar düşmüyor? sorusunu da gündeme getirdi.

Sahibindencom verilerine göre İstanbul'da bir ayda konut satış rakamlarının yüzde 11 düştüğünü belirten Yeniçağ Gazetesi yazarı Remzi Özdemir, halen çok yüksek ve halen yeterince düşmediğini belirtti.

Yani konut sahiplerinin yeni bir yükseliş dalgası beklentisi içinde olduğunu belirten Yeniçağ Gazetesi yazarı Remzi Özdemir, 

"O dalga gelecek mi?

O dalga gelmeyecek!

Ne bu yıl ne de gelecek yıl." dedi.

Önümüzdeki haziran ayında seçim olacağını da belirten Yeniçağ Gazetesi yazarı Remzi Özdemir, seçimlere kadar bu politika aynen devam edeceğini söyledi.

Konut satışları daha da düşer mi?

Haziran ayından sonra ister yeni bir parti iktidara gelsin, isterse AKP kazansın mecburen faizler artacağını yazan Yeniçağ Gazetesi yazarı Remzi Özdemir, 70 puanlık negatif faizle bu işin yürümeyeceğini herkesin bildiğini de kaleme aldı. 

Remzi Özdemir köşe yazısını şu cümlelerle sonlandırdı; "Yani özetle konu için artık en az 1 sene, hatta 2 sene eskisi gibi olmayacak. "Tabii ki insanların aklına hemen düşen faiz geliyor. Merkez Bankası bu ay yine faiz düşürecek. Merkez Bankası istediği kadar faizi düşürsün. Bir ülkede eğer enflasyon yüzde 85 ise bankalar kimseye kalkıp yüzde 20, hatta yüzde 30 ile bile konut kredisi vermez."

Yabancıda her 3 konut satışından birisi Ruslara yapıldı!

Yabancıya konut satışı yüzde 26,9 arttı! O ilde her üç konuttan biri yabancıya satıldı!

Konut satışları yüzde 25,3 düştü! 2022 Ekim'de 102 bin 660 konut satıldı!


Geri Dön