04 / 05 / 2024

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Krediler yükselince vatandaşlar çareyi takasta buldu!

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Krediler yükselince vatandaşlar çareyi takasta buldu!

Konutunu satmak isteyenler müşteri bulamazken, yeni bir konut sahibi olmak isteyenler de yüksek fiyatlar ve kredi faiz oranlarından şikayet ediyor. Hal böyle olunca da konutunu satmak isteyenler takasa yöneldi.



Giderek daha da artış gösteren fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranları beraber pek çok vatandaş için yeni bir konut sahibi olmak artık neredeyse hayal oldu. Özellikle mega kent İstanbul olacak şekilde büyükşehirlerde konut satışlarının durmasıyla beraber gayrimenkul sektöründe de takas dönemi başladı. Piyasanın durgun olmasıyla beraber konutun satmak isteyenler takasa yöneldi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre emlak sitelerindeki takas ilanları her geçen gün giderek daha da artarken, Show Haber'e önemli açıklamalar yapan emlakçı İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş, konut kredilerinde yaşanan artışlara dikkat çekti. İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut kredileri, 0.69'lardan 3'lerin üzerine çıktı ki bugünkü konut kredilerini kullanmak artık imkansız" dedi.

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Krediler yükselince vatandaşlar çareyi takasta buldu!

Konuyla ilgili olarak bazı önemli değerlendirmeler yapan Bedri Yılmaz da "Otomobil ile takas etmek isteyen insanlar var, başka bir konut ya da arsa ile takas etmek isteyenler var. Onlarla takasa giriliyor şu an. Eskiden biz afiş astıktan sonra telefonlarımız hiç susmazdı. Şimdi artık, yazılar camlarda giderek solmaya başlıyor." diye konuştu.

Açıklamasında sürekli olarak artış gösteren fiyatlar ve krediler sebebiyle en durgun dönemlerinden birini yaşadığının altını çizen emlakçı Bedri Yılmaz, yaklaşık 6-7 aydır hiç göstermedikleri konut ilanları olduğunu kaydetti.

Piyasanın durumuyla beraber konutunu satmak isteyenlerin çözüm arayışına girdiğini dile getiren Bedri Yılmaz, gayrimenkulde takas döneminin başladığını kaydetti. Bedri Yılmaz konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Şu an takas yöntemi çok daha fazla. Yaklaşık olarak 35 senedir bu işi yapıyorum Beşiktaş'ta. Böyle bir takas olayına daha önce hiç denk gelmemiştim. Bu kadar yaygın değildi ama son zamanlarda bir hayli fazla" dedi.

Açıklamalarında son dönemlerde sık sık gündeme gelen takas yönteminin de piyasayı hareketlendiremeyeceğini savunan uzmanlar da gayrimenkul sektörünün hareketlenmesi için en azından ilk kez gayrimenkul alacaklara kamu bankalarından uygun faiz oranıyla kredi fırsatının sunulması gerektiğini kaydediyor.

 

İTO, İstanbul'da sanayi arsa önerecek: OSB radarı geliyor! 

Kiracı ve ev sahibinin bilmesi gerekenler! Kirayı geciktiren kiracıyı ev sahibi evden çıkarabilir mi?

'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen ve her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten yeni uyarı geldi!


Geri Dön