05 / 05 / 2024

İTO, İstanbul'da sanayi arsa önerecek: OSB radarı geliyor! 

İTO, İstanbul'da sanayi arsa önerecek: OSB radarı geliyor! 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul'Da sanayicilere arsa önerileceğini ve bu kapsamda OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguladıklarını söyledi. İşte ayrıntılar...



İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, bir son dakika açıklamasında bulundu ve İstanbul'da sanayi arsası konusunda çalışma yaptıklarına dikkat çekti. İstanbul için hedeflerini açıklayan Avdagiç, sanayi sektöründeki yatırımların arazi ve finansmanla desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Şekib Avdagiç, söz konusu açıklamasında "Ülke olarak sanayide yeni bir faza geçmeyi istiyorsak, ihracatımızda yüzde 40'larda olan yüksek ve orta yüksek teknolojili ürünlerin payını yükseltmek istiyorsak, bu destekleri hayata taşımak zorundayız" ifadelerini kullandı. 

İTO, İstanbul da sanayi arsa önerecek: OSB radarı geliyor! 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, sanayi yatırımlarının büyümeye katkısının 2022 yılında yüzde 0,3 iken 2023’te 2,2 puana ulaştığını belirtti ve yatırım iştahındaki bu artışın Türk sanayisi için umut verici olduğunu dile getirdi. 

Avdagiç, geçtiğimiz sene yatırım harcamalarında 2022'ye göre reel olarak yüzde 10,7 artış yaşandığını hatırlattı ve "Sanayi üretim endeksine baktığımızda da Şubat ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 11,5 yükseliş kaydettik. Böylece endekste yıllık bazda artış son 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı" diye konuştu. 

Avdagiç, İstanbul'da sanayi arsası konusunda bir çalışma yaptıklarına dikkat çekti. 

İTO, İstanbul da sanayi arsa önerecek: OSB radarı geliyor! 

Şekib Avdagiç, söz konusu açıklamasında İstanbul'da sanayi arsası almanın artık çok kolay olmadığına vurgu yaptı ve "Var olan oldukça pahalı. Biz bütün Trakya’yı, Çanakkale, Bursa, Sakarya ve bütün çevredeki Organize Sanayi Bölgelerini canlı takip eden, OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguluyoruz" ifadelerini kullandı. 

Avdagiç, OSB'lerle ilgili sanayi arsaları sorununun İstanbul'da çok büyük bir sorun olduğunu aktardı ve "Bu çalışmada İstanbul’un etrafındaki OSB'lerin olduğu bir proje hazırlayacağız. Nerede hangi OSB var, bunların fiyatları ne kadar... Bize gelip, 'arsa bulamıyorum' diyen üyelere yardım edeceğiz. Hangi OSB'de boş yer olduğunu, fiyatının ne kadar olduğunu, OSB'leri taradığımız bu çalışmayla ortaya koyacağız" açıklamasında bulundu.

Şekib Avdagiç, İTO olarak oda üyelerinin organize sanayi bölgesi ihtiyacına ilişkin projelerinin ilk çalışmasını yaptıklarına dikkat çekti ve "İstanbullu sanayiciye, 'Sevgili kardeşim, senin için İstanbul’un etrafında 20 adet OSB mevcut. Bunların bazıları özel amaçlı OSB, bazıları genel OSB' diyeceğiz. Fiyatlara ilişkin bilgi vereceğiz. 'Buralarda satın alabilirsiniz' diye genel bir hinterlant bilgisi sunarak bu işi biraz rahatlatmaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.  

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 114,6 artış! 

'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen ve her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten yeni uyarı geldi!

Volkswagen Golf Nisan 2024 fiyatları tek tek açıklandı! Sıfır araçlarda şok! Golf fiyat listesi...


 


Geri Dön