28 / 10 / 2024

Konut sektörü 2025 yılına umutla giriyor! Son çeyrekte başlayan canlanmanın artması bekleniyor!

Konut sektörü 2025 yılına umutla giriyor! Son çeyrekte başlayan canlanmanın artması bekleniyor!

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan konut sektörü 2025 yılına umutla giriyor. Bu yılın son çeyreğinde başlayan canlanmanın 2025 yılında artması bekleniyor.




Gündemden düşmeyen konut sektörü yeni yıla umutlu giriyor. Bu yılın son çeyreğinde başlayan canlanmanın önümüzdeki sene daha da artması bekleniyor. Hal böyle olunca yatırımcılar da ‘fiyatı düşen ve alım fırsatı veren’ projelere yöneliyor.


KONUT SEKTÖRÜ UMUTLANDI

Gazete Duvar’dan Süleyman Karan  imzalı habere göre zorlu bir seneyi geride bırakmakta olan konut sektörü yeni yıla da umutlu giriyor. Gündemden düşmeyen konut satışlarında senenin son çeyreğinde başlayan canlanmanın önümüzdeki sene de artarak sürmesi bekleniyor. Konu ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda konut alımlarındaki artışta; 1 Temmuz tarihinde devreye giren BES teminatı uygulamasının etkili olduğu görülüyor. BES katılımcılarının 1 Temmuz tarihi itibarıyla başlayan kısmi ödeme uygulaması kapsamında birikimlerinden çektikleri paranın yüzde 92’lik kısmı ile konut alımı yaptıkları belirtiliyor. Satışları hareketlendiren bir başka kaynak da kur korumalı mevduattan (KKM) ve banka mevduatlarından sektöre olan kayışlar... 

Konut sektörü 2025 yılına umutla giriyor! Son çeyrekte başlayan canlanmanın artması bekleniyor!

Paylaşılan detaylara göre senenin 2. yarısı itibarıyla,  kur korumalı mevduat ve banka mevduatlarından dişe dokunur bir rakamın konut alımı için kullanıldığı görülüyor. Tüm bunların dışında diğer bir taraftan yastık altı altın birikimlerinin de konut yatırımına döndüğü kaydediliyor. KKM hesaplarından çıkış hızlanarak devam ediyor. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) haftalık bültenine göre,  kur korumalı mevduat bakiyesi geçen hafta, veriler yayınlanmaya başladığından bu yana en hızlı oransal düşüşünü kaydederek, yüzde 4 ve 58 milyar 336 milyon Türk Lirası azalışla 1 trilyon 412 milyar 100 milyon Türk Lirası’na geriledi. Kur korumalı mevduat stoku Ağustos 2023’te 3.4 trilyon Türk Lirası ile rekor kırmış, daha sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan gelen düzenlemelerle gerilemeye başlamıştı. Bu fondan çıkan birikimlerin konut sektöründe değerlendirildiği ifade ediliyor. 

Yatırımcıların özellikle ‘fiyatı düşen ve alım fırsatı veren’ projelere yöneldiği ve alımları güçlendirdiği kaydediliyor. Tüm bu gelişmeler başta mevduat olacak şekilde yatırım araçlarının getirisinden memnun olmayanların sayısının da arttığını gösteriyor. Altın yatırımcıları da büyük olasılıkla gram altının zirvesini gördüğü kanısıyla altınları bozdurup konuta yatırım yapmaya yöneliyor.

 

Gram altının gerçek fiyatı ortaya çıktı! Uzman isim 'pahalı satılıyor' dedi, hesapladı! İşte o rakam...

Murat Kurum tarih vererek açıkladı! 60 günde 70 bin deprem konutu daha teslim edilecek!

En yüksek mevduat faizi hangi bankada? 500 bin TL yatıran 32 günde 21 bin TL alıyor! Bankaların mevduat faiz oranları...


Geri Dön