04 / 05 / 2024

Konut sezonu açıldı, sezonun ilk projeleri satışa çıktı!

Konut sezonu açıldı, sezonun ilk projeleri satışa çıktı!

Sektör yaz durgunluğunu üzerinden atmak için yeni projeleri gün yüzüne çıkardı. Yazın bitmesi ve okulların açılmasıyla birlikte inşaat şirketleri yeni sezona oldukça hızlı giriş yaptı



Bağcılar'dan Bahçeşehir'e, Florya'dan Kurtköy'e, Maltepe'den Zekeriyaköy'e kadar şehrin çeşitli yerlerinde inşaatına başlanan projeler çoğunlukla büyük çaplı. Projelerdeki fiyat aralığı ise, 150 bin TL ile 3 milyon TL arasında değişiyor. Yeni lansmanı yapılan projelerden sonra ev sahibi olmak isteyenlerin satış ofislerine olan ilgisi ve bir hafta gibi kısa zamanda yapılan satışlar yılın son çeyreğinde emlak sektörünü yeniden harekete geçireceğinin sinyallerini veriyor.

Koru Florya hem denizle hem ormanla iç içe

Aydınlı, Arke, Metal Yapı Konut ve Vizyonlife ortaklığının hayata geçireceği KoruFlorya, satışa sunuldu. Konut ve alışveriş merkezinden oluşacak proje şehrin merkezinde deniz ve ormanla iç içe olma özelliği taşıyor. Ağustos 2013'te teslim edilecek olan projede evler 6 katlı 7 blokta yükseliyor. 7 farklı konut tipinin bulunduğu 298 konutluk Koru Florya projesinde dairelerin alanları 150 metrekare ile 458 metrekare arasında değişiyor. Projede 3+1 dairelerden 7+2 dairelere kadar farklı daire tipleri yer alıyor. 42.245 metrekarelik proje alanında inşa edilecek Koru Florya projesi, 280 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak. Projede 86 bin metrekare rezidans alam, 3 bin metrekare sosyal alan, 920 araçlık rezidanslara ait otopark, 77.500 metrekare kapalı, 50 bin metrekare kiralanabilir alana sahip AVM alanı yer alacak. Alışveriş merkezinde ise 200 mağaza bulunacak. 298 konutluk projeye satışa çıkmadan 1500'e yakın ön talep geldi. Projede evlerin metrekare birim fiyatı 5.300 TL'den başlıyor, 8 bin TL'ye yükseliyor. Koru Florya'da minimum konut fiyatı 893.551 TL, maksimum konut fiyatı ise 3 milyon 962 bin 528 TL olarak belirlendi. İş Bankası, Albaraka ve Denizbank ile yapılan özel anlaşma kapsamında yüzde 25 peşin ödeme yapılarak, yüzde 75'lik kısım için banka kredisi kullanılabiliyor. Projede tek katlı ve dubleks olmak üzere iki farklı konut tipi bulunuyor. Tek katlı daireler 3+1 ile 5+1, dubleks daireler de 4+2 ile 7+2 arasında değişiyor.

Önce otur sonra öde

Metar Grup tarafından Bağcılar'da inşa edilen Çınar Olimpia Park'ın yoğun talep görmesi üzerine, projenin karşısındaki arsada inşa edilen Çınar Olimpia Park 2'nin satışları başladı. 12 bin metrekare alana inşa edilen Çınar Olimpia Park projesinde 508 konut yer alıyor. 11 katlı, 9 blokta 196 konuttan oluşan Çmar Olimpia Park 2 bölgenin en özel projesi olarak konumlanıyor. "Önce otur sonra öde" kampanyasıyla satışa sunulan Çınar Olimpia Park 2'de fiyatlar 215 bin TL ile 255 bin TL arasında değişiyor. Metar Grup'un 2007 yılında inşasına başladığı Çmar Olimpia Park'm yoğun talep görmesi üzerine projenin hemen karşısındaki arsada inşa ettiği Çınar Olimpia Park 2 avantajlı noktalarıyla öne çıkıyor. Yaşamın devam ettiği Çınar Olimpia Park ve satışlarına yeni başlanan ikinci etapta; açık ve kapalı olimpik yüzme havuzlan, yürüyüş ve bisiklet parkurları, tenis, voleybol ve basketbol sahaları, fitness ve sauna yer alıyor. Projede ayrıca kontrollü site girişinden kesintisiz güvenlik hizmetine, kat erişimli otoparklara, entegre kamera sistemine. kadar birçok detay mevcut durumda. Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nin yanında inşa edilen Çınar Olimpia Park, bölgenin merkezi konumunda yer alıyor. Ulaşım açısından birçok merkezi noktaya avantajlı konumda yer alan proje Atatürk Havalimanı'na 8, Tekstil Kent'e 3, İSTOÇ'a 3, Mahmutbey Gişeleri'ne 4, Bahçelievler'e 6, Bakırköy'e 7, Topkapı'ya 8, Yenikapı'ya 9 ve Eminönü'ne 11 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Geniş sosyal alanların yer aldığı Çınar Olimpia Park'ta büyüklükleri 117 metrekare ile 150 metrekare arasında değişen daire seçenekleri sunuluyor. Projede 2+1,3+1 ve 4+1 daire tipleri yer alıyor.

Yüzde 20'sinin satışı tamamlandı

İçinde alışveriş merkezi VIA/PORT, beş yıldızlı uluslar arası otel zinciri Crovvne Plaza İstanbul Asia ve kongre merkezi VIA/PORT Convention Center'ı barındıran The World of VIA/PORT'a şimdi bir de konut projesi ekleniyor. Gerek yaşam gerekse de yatırım anlamında İstanbul Anadolu yakasının en gözde konut projelerinden biri olacak VIA/PORT Houses & Suites'de toplam 617 daire bulunuyor. 2013 sonunda tamamlanması planlanan konut projesinin toplam yatırım bedeli ise 50 milyon avro (120 milyon TL)." Toplam 26 bin metrekarelik alan üzerine konumlandırılan Houses & Suites'in yüzde 80'i yeşil alan olarak planlandı. Özel peyzajlı kat bahçelerinin bulunduğu proje, 4 blok ve 9 kattan oluşuyor. Yüzde 70'ini 1+1 süitlerin oluşturduğu Houses & Suites, modem rezidans yaşantısını doğayla iç içe sunacak. Projenin şimdiye kadar yüzde 20'sinin satışı gerçekleşti. Proje en son inşaat teknolojileriyle, LEED kriterleri göz önüne alınarak, çevreye ve doğaya saygılı bir proje olarak inşa ediliyor. Daire içlerinde ocak, fırın ve davlumbazdan oluşan ankastre set ve merkezi soğutma ve ısıtma sistemi standart olarak sunulacak. Projenin sosyal alanları içerisinde dinlenme alanları, parklar, spor merkezi, tenis kortu, spor sahaları, açık ve kapalı yüzme havuzu, spa merkezi ve restoranlar yer alacak. Dairelerin satış fiyatlarının metrekaresi 2.950 TL'den 4000 TL'ye kadar şerefiye ve daire tiplerine göre değişiklik gösteriyor. Ödeme seçenekleri arasında ise 24 aya kadar vade farksız taksit imkânı bulunuyor.

Metrekaresi 5.900 TL'den başlayan fiyatlarla

Florya'daki Atatürk Ormanı'nın yanında satışa sunulan Ekşinar Konakları, satışa çıktı. Proje Eroğlu'nun iştirakleri olan Erk Pazarlama ve Erfa'nın, Emiroğlu İnşaat ortaklığıyla inşaa edildi. Eroğlu'nun 190 milyon TL yatırım bedeliyle ve  TOKİ  kaynak geliştirme uygulamaları kapsamında geliştirilen ilk projesi Florya Ekşinar Konaklan, Florya'nın geleneksel mimarisi ile uyumlu doğal malzemeler kullanılarak hayata geçiriliyor.

21.337 metrekare arazi üzerinde, 57.607 metrekare konut alam ve 17.273 metrekare ticari alan olmak üzere toplam 93.796 metrekare inşaat alanına sahip Florya Ekşinar Konakları'nda 76.163 metrekare arasında, 1+1 'den 7+2'ye kadar değişen 230 daire bulunuyor. Konutun yanı sıra Florya Ekşinar Konakları'nda, 73 adet ev ofis ve 5 mağaza da yer alıyor. Metrekare fiyatlarının 1+1 için 5.900 TL, 2+1 için 5.600 TL, 3+1 için 5.800 TL'den başlayacağı Florya Ekşinar Konakları'nda hayat Aralık 2012'de başlayacak.

Florya Ekşinar Konakları'nda yine "her şey dahil fiyat" anlayışı ile; KDV, abonmanlık, altyapı, cins tashih hara, iskân hara bedelleri, ankastre fırın, ocak, davlumbaz, bulaşık makinesi, portmanto ve daire tipine göre salonda ve ebeveyn yatak odasında yer alan A sınıfı enerji tasarruflu klima ve diğer odalarda olacak klima alt yapısı da fiyatlara dâhil ediliyor. Bir adet 235,40 metrekare büyüklüğünde kapalı havuzu, 7.50 metrekare büyüklüğünde kapak çocuk havuzu bulunan projede 7 bin metrekare kullanılabilir yeşil alan bulunuyor. Bunlara ek olarak çocuk oyun ekipmanları, spor salonu, Türk hamamı ve aerobik salonun da yer aldığı sosyal tesislerden site sakinleri ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Kentin içinde kentin üstünde

Ekşioğlu Mimarlık Mühendislik tarafından Nisan 2010 yılında Maltepe- Dragos bölgesinde yapımına başlanan Dragos Park projesi, 2.025 metrekare arsa üzerinde 6 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip, 1'i bodrum olmak üzere toplamda 16 kattan oluşan Dragos Park'ta katlar 280 metrekarelik alanlar üzerine kurulu. Ekim 2011 tarihi ile tamamen bitecek olan Dragos Park projesi, aynı zamanda Kadıköy Pendik minibüs yolu, Adliye Sarayı,  Marmaray  yüksek hızlı tren hattı başta olmak üzere birçok lokasyona da oldukça yakın. "Kentin İçinde, Kentin Üstünde" sloganıyla yükselen Dragos Park, satışa sunuldu. Ortalama metrekare satış fiyatı 2.500 dolar (4.450 TL) olan Dragos Park, bölgede yükselen projeler arasında en erken teslim süresine sahip. 400 metrekare ve 260 metrekarelik net alanlara ve 60'ar metrekarelik depolara sahip mağazaları ve 480 metrekarelik giriş terası yanında +50 metre kotunda yer alan çatı terasıyla da öne çıkan Dragos Park, denize en yakın proje olma özelliği taşıyor.

Sıfır peşinat sıfır ara ödeme

Babacan Yapı tarafından Bahçeşehir'de projelendirilen Crown Deluxe 1+1'den 4+1'e kadar uzanan rezidans seçenekleriyle satışa sunuldu. Projede ilk defa yüksek katlarda rezidansta bahçe ve teras keyfini sunuyor. Estetik mimarisiyle dikkat çeken proje bir o kadar da bulunduğu bölgenin avantajlarıyla öne geçiyor. Her Adımda Hayat sloganıyla lanse edilen Crown Deluxe projesinin bulunduğu ada içerisinde; yapımı başlayan TED Koleji, Akbatı Alışveriş Merkezi, tam teşekküllü hastanesi, festival park ve 20 bin metrekarelik alana sahip Club İstanbul spor kulübü, ve ünlü restaurant ve cafelerin bulunduğu Fransız Sokağı yer alıyor. Rezidans bahçe teras konseptinde tasarlanan Crown Deluxe 24 katlı kulelerden oluşuyor. Üst katlardaki daireler ise Bahçeşehir bölgesi, Küçükçekmece Gölü manzarasına sahip. Ayrıca projede Exclusive Panorama olarak tanımlanan çok geniş teraslı özel daire seçenekleri de sunuluyor. Özenle tasarlanan projede kompleksin içerisinde Crovvn Deluxe Residence ait fitness, açık yüzme havuzu ve geniş resepsiyon alanından giriş yapılarak otel konforunu bulmak mümkün. Yüksek hızlı asansörlerle dairelere erişim sağlanıyor Kat erişimli kapalı otoparklar, tüm yapıda residence teknolojisi ile akıllı intercom sistemine entegre edilmiş hırsız alarmı, yangın alarmı ve sprinklerli yangın söndürme sistemleri standart olarak sunuluyor. Lansmana özel olarak 144 bin TL'den başlayan fiyatlar ile Babacan Yapı Finansman Sistemi (BYF) ile 40 ay vade imkânının yanı sıra kısa bir süreliğine 0 peşinat 0 ara ödeme ile anlaşmalı bankalar tarafından da özel oranlar ile kredilendiriliyor. İnşaatın hızla başladığı bu ay temeli atılan projede teslimler 2013'ün sonbaharında yapılacak.
Hürriyet/Seda Tabak


Geri Dön