02 / 05 / 2024

Konut sigorta poliçeleri geniş teminatlar sunuyor!

Konut sigorta poliçeleri geniş teminatlar sunuyor!

Kış aylarına özgü riskler ev kazalarının da oranını artırırken, sigorta şirketleri sundukları mevsimsel risk teminatları ile tüketicilerin yanında oluyor



Yaşadığımız sokaklar tehlikelerle dolu. Peki ya evlerimiz, onlar çok mu güvenli Cevap ne yazık ki, 'hayır'. Bizim için güveni ifade eden evlerimiz de aslında ev kazalarına yol açabilecek birçok riski içinde bulunduruyor. Özellikle de kazaların daha sık yaşandığı kış aylarında, hava şartlarına bağlı olarak evlerimizde artan risk çeşitliliği hayatımızı olumsuz etkiliyor. Örneğin, ısınmak amacıyla kullandığımız cihazların kullanımındaki dikkatsizler yangınlara, fırtına sonucu yaşanan baca tıkanmaları zehirlenmelere neden olabiliyor. Ya da aşırı sıcaklık düşmelerine bağlı olarak bina borularında patlamalar meydana gelirken, çatılar ise kar ağırlığına dayanamayıp çökebiliyor.

Bütün bu riskler, meydana getirdiği sonuçlar ile yaşadığımız mekanlara zarar vererek, hasarlara neden olabiliyor. Zaten kış mevsiminde diğer mevsimlere oranla, ev kazalarının daha fazla yaşandığı da bir gerçek. Bu gerçekten yola çıkan sigorta şirketleri sundukları geniş teminatlı konut paket poliçeleri ile bütün bu riskleri sigorta kapsamına alarak, evinizde huzurlu bir şekilde yaşamanızı sağlıyor. Kış risklerini de teminatları arasında bulunduran bu ürün sayesinde, tüketiciler kış aylarını huzur içinde geçirebiliyor.

Konut poliçeleri geniş teminatlar sunuyor

Sigorta şirketleri tarafından sunulan konut sigortaları, konutlarda büyük hasarlara sebep olan iç ve dış etkenli riskleri, tek bir paket kapsamında sunan, geniş bir risk yelpazesine sahip. Hatta binanızdan kaynaklanan ve sadece size değil, 3. kişilere hasar verebilecek riskler de mesuliyet teminatı adıyla poliçede yer alıyor. Ayrıca bu poliçeler kapsamında, standart teminatların yanı sıra küçük primler karşılığında alacağınız ek teminatlardan da yararlanabiliyorsunuz. Kış aylarında öne çıkan sel, su baskım, fırtına, kar ağırlığı gibi doğal risklerden kaynaklanabilecek hasarlar da konut paket poliçesi teminatları arasında yer alıyor. Ürün, kar sonucu çatı çökmesinden buz sarkıtlarının oluşmasına kadar birçok mevsimsel riski kapsamında bulunduruyor.
Limitsiz ve ücretsiz izolasyon yetersizliği teminatımız var

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez:
Müşterilerimizin tüm sigorta ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde oluşturulmuş Konut Paket Poliçesi ürünümüz; yangın, hırsızlık, su baskını, dahili su, deprem gibi standart teminatların yanında, elektronik cihazların bozulması/kırılması hasarlarından cam kırılmasına, misafir eşyalarına gelebilecek zararlardan kapkaça kadar çok geniş bir teminat yelpazesine sahip. Burada önemli olan nokta, ürünümüzün standart kapsamı ile sunulan teminatların yanında müşterilerimizin kendi ihtiyaçları paralelinde belirleyecekleri teminatları da kapsam dahiline alabilmeleri. Bu noktada yaz kış demeden dört mevsim boyunca oluşabilecek risklere karşı ihtiyaçlar paralelinde çok geniş kapsamlı bir güvence sağlanıyor. Özellikle kış aylarında sel - su baskını, fırtına, kar ağırlığı gibi öne çıkan doğal riskler sonucu oluşabilecek hasarlarla, donma sonucu su tesisatında meydana gelen zararlar Konut Paket Poliçesi ile teminat altında. Müşterilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanan ve sektörde bir ilk olarak sunduğumuz limitsiz ve ücretsiz izolasyon yetersizliği teminatımız var.

Bu teminat sayesinde izolasyon yetersizliği ve/veya kaybı nedeniyle yağmur ve kar sularının binanın dış cephe veya terasından veya pencere, kapı ve pervazlarından [açıklarından] sızması ve/veya girmesi neticesinde oluşan zararlar için güvence sağlıyoruz. Çatı çökmesi, buz sarkıtlarının oluşması vb. risklerde üçüncü şahıslara verilecek hasarlar ise, sigortalının doğrudan sorumluluğunun bulunduğu hallerde, konut poliçemizin bir ek teminatı olan aile sigortası ile birlikte verilen üçüncü şahıs sorumluluk teminatının kapsamında değerlendirilebilir.

Risklere karşı koruma sigorta ile mümkün

Liberty Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Arışan:
Kış ayları ve zorlu hava koşulları, olası riskleri de beraberinde getiriyor. Aracınız, konutunuz, eşyalarınız, işyeriniz, siz ve aileniz, komşularınız, kiracılarınız bu aylarda çok daha fazla risk altındadır. Gerek risklerin önlenmesi gerekse öngörülemeyen bu risklerin gerçekleşmesi halinde, sigorta kişilere güven sağlıyor. Sigortası olan kişiler, kolayca kayıpları telafi ederek yaşamı yeniden organize edebiliyorlar.

Liberty Sigorta olarak, müşterilerimizin tüm sigorta ihtiyaçlarını tek bir pakette teminat altına alan, esnek ve geniş teminat seçenekleri sunan konut ürünümüz "Canım Evim" ile sadece binayı değil, içindeki eşyaları, aile fertlerini, hatta komşulara, mal sahibine ve kiracılara karşı bazı sorumlulukları da güvence altına alıyor, çilingir, ambulans gönderimi gibi birçok yardım hizmetini de sigortalılarımıza sunuyoruz. Ürünümüzde, yangın, hırsızlık, duman, yer kayması, fırtına, yıldırım, sel ve su baskını, deprem, ferdi kaza, taşıt çarpması, cam kırılması, terör sonucu oluşan hasarlara karşı standart güvenceler yer aldığı gibi, üçüncü şahıslara karşı mali sorumluluk, yakıt sızması sonucu oluşan hasarlar, izolasyon yetersizliği sonucu yağmur ve kar sularının binanın dış cephesinden sızmasından kaynaklanan hasarlar, kazaen kırılma, kapkaç gibi birçok özel ek teminatlar da bulunuyor. Bu doğrultuda müşterilerimiz, standart teminatlara ek olarak, kendi ihtiyaçları doğrultusundan ek teminatlara da sahip olabilirler.

Evlerimizde oluşabilecek riskler neler
Kışın sık görülen yağışlar, izolasyon eksikliğine neden olup, çatı veya teras gibi mahallerde tıkanmalar yaratabilir.
Aşırı sıcaklık düşmesine bağlı olarak borularda donma ve akabinde çatlama, yarılma ya da patlamalar meydana gelebiliyor.
Fırtına sebebiyle çatı hasarları, kiremit kırılması, baca tıkanması dolayısıyla zehirlenme veya cam kırılmaları olabiliyor.
Kışın yaşanan yangınlar daha fazla risk taşıdığından, daha çok can ve mal kaybına sebep olabiliyor.

Kış aylarında soba ve elektrikli ısıtıcıların neden olduğu yangınlar ile baca tutuşmalarına da çok sık rastlanıyor.
Su borularının donması, çatılardaki buz sarkıtları, çatıların kar ağırlığına dayanamayıp çökmesi de binaya önemli zararlar veriyor.
Su basmaları ve dahili su hasarları da kışın yağan aşırı yağışlar tarafından tetikleniyor.
Elektrik kesintileri ve voltaj farklılıklarından oluşan hasarlar da ciddi zararlarla sonuçlanabiliyor.
Doğalgaz kesintileri veya kombi arızaları da, kış aylarında kendini gösteren riskler arasında yer alıyor.

Tüketiciler paket poliçelere yönelmeli
Allianz Türkiye CEO'su Alexander Ankel

Kış ayları ve zorlu hava koşulları, olası riskleri de beraberinde getiriyor. İşimizin önemli bir kısmını, sigortalılarımızın karşılaşabilecekleri riskleri yönetmek olarak da tanımlayabiliriz. İşte bu nedenle, Allianz Sigorta olarak kış aylarında artan risklere yönelik ürünler sunuyoruz. Yukarıda bahsi geçen riskler, Üçüncü Şahıslara Karşı Mali Sorumluluk teminatıyla, güvence altına alınıyor. Üçüncü Şahıslara Karşı Mali Sorumluluk teminatıyla sigortalının ihmal ve kusurundan kaynaklı işyerlerinde çatı çökmesi, buz sarkıtları gibi binadan kaynaklanacak zararlar itibariyle 3. Şahıslara gelebilecek maddi ve bedeni zararlar teminat altına alınabiliyor. Allianz olarak, zorlu hava koşullarının sadece yol güvenliği açısından risk yarattığını düşünmüyoruz. Kar yağdıktan sonra, temizlenmeyen çatı ve merdivenlerin yol açabileceği riskler, endüstriyel tesislerde kar nedeniyle meydana gelebilecek kazalar gibi çeşitli tehlikeler de mevsimsel olarak sıklıkla karşılaşılan riskler arasında yer alıyor. Allianz olarak, geçmiş deneyimlerimizden hareketle, sigortalılarımızın kış aylarında tehlikelerden korunmaları ve olası riskler konusunda bilinçlenmeleri konusunda onlara destek oluyoruz. Global birikimimizi yerel uzmanlığımızla bir araya getirerek Türk halkını sigorta konusunda bilinçlendirmek için çalışıyor, A'dan Z'ye tüm sigorta ihtiyaçları için ürünler geliştiriyoruz. Kış riskleri konusunda sigortalılarımıza paket poliçelere yönelmelerini tavsiye ediyoruz. Böylelikle, gözden kaçabilecek birçok önemli riske karşı topluca teminat alırken diğer taraftan da paketlerin sağladığı ekstra genişlemelere sahip olabilirler.

Mevsimsel risklere karşı önleminizi alın
Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Somer:
Kış aylarında konutların sadece kendileri değil, aynı zamanda çatıda bulunan anten, dışarıdaki istinat duvarları gibi eklentileri de risk altındadır.
Konut poliçesi ile kömürlük, su deposu, bahçe ve istinat duvarları, havuz gibi ortak alanların her biri sigorta poliçesine dahil edilebilir. Bu sayede fırtına, dolu, kar ağırlığı, dahili su gibi mevsimsel risklere karşı teminat altına alınmış olur. Bu risklere ilave olarak, riziko adresinde bulunan elektronik cihazlar ve makineler de, poliçe üzerinde belirtilen Elektronik Cihaz Teminatı ve Makine Kırılması Teminatı limitleri ve bu teminatların özel şartlarınca, çeşitli risklere karşı sigorta kapsamına dahil edilebilir. Buz sarkıtlarının, birikmiş kar yığınlarının çatı balkon gibi yükseltilerden düşmeleri sonucunda 3. Şahıslara verebilecekleri zararlar konut ve işyeri poliçelerinde bulunan 3. Şahıs Mali Mesuliyet teminatı ile sigortalanır. Ancak her halükarda poliçe özel şartları dikkatle okunmalı ve poliçede istisna tutulan bir olayın gerçekleşmesi durumunda hasar ödemesi yapılmayacağı bilinmeli. Kış mevsiminin diğer mevsimlere oranla, kaza ve sağlık sorunları risklerine daha fazla neden olduğu bir gerçek. Dolayısı ile aslında yılın her mevsiminde sahip olunması gereken sigortacılık ürünleri, özellikle kış mevsiminde daha da önem kazanmakla beraber, yazın dahili su, güneş çarpması gibi riskler de öne çıkar.

Hangi tedbirler alınmalı
Kış aylarında evlerinizde ısınmak amacıyla kullandığınız cihazları kontrol etmelisiniz. Soba ve elektrikli ısıtıcılarını, perde, yatak, koltuk, dolap, kapı gibi kolay alev alabilecek eşyalardan uzak yerlere koymalı ve evden ayrılırken prizden çıkarmalısınız.
Doğalgaz yangınlarında, ilk önce gazı kaynağından kesmeli ancak bu durumda bile ortamda birikecek gazın yangından daha tehlikeli bir patlama potansiyeli taşıyacağını bilmelisiniz.

Özellikle ihmalden kaynaklanan baca tutuşmaları sonucunda yaşanacak yangınlardan korunmak için, düzenli olarak baca temizliği yaptırmalısınız.
Isınmaya çalışırken yaşanabilecek karbon monoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olmalısınız.

Eve gelebilecek zararları güvenceye alıyoruz
Aksigorta Teknik Genel Müdür Yardımcısı Ali Doğdu: Kış aylarında özellikle hava şartları ve voltaj farklılıkları gibi sebeplerle evlerde elektrik arızalan ya da kaloriferlerin arızalanması nedeniyle dâhili su hasarları sonucu evlerde zarar oluşabiliyor. Diğer yandan kış aylarında yağışların yoğunluğu nedeniyle sel ve benzeri felaketlere karşı da evlerde su basması söz konusu olabiliyor. Bu tarz elektrik arızaları, su basmaları gibi elektronik cihazlara, eşyalara ya da eve gelebilecek zararlar "Aksigorta Ev Eşya Sigortası" ile güvence altına alınabiliyor. Aksigorta Ev Eşya Sigortası kapsamında yer alan kar ağırlığı teminatı ile çatıda biriken kar veya buzun kayması, düşmesi veya ağırlığı sonucu çatının çökmesi neticesinde, sigortalı bina ve sigortalı muhteviyatta meydana gelen zararlar bu teminatın olması koşulu ile güvence altında. Çatının açılması sonucu içerdeki sigortalı malların kar, dolu, yağmur vb. yağışlar sebebiyle ıslanması sonucu oluşan hasarlar da yine teminat altında. Bahsedilen bu tip riskler; olayın nevine, oluş şekline ve zararlarının sonuçlarına göre, ek teminatlar ile yangın mali sorumluluk veya üçüncü şahıslara karşı mali sorumluluk teminatları kapsamında temin edilebilir. Aksigorta'nın sunduğu ürünler arasında yer alan "Ev Eşya ve İşyeri Sigortaları", sadece kış mevsiminde değil, hayatın içindeki tüm riskler için her zaman maddi kayıpları temin ederek kişilerin hayatlarına, işlerine devam edebilmeleri için muhakkak yaptırılması gereken sigorta ürünlerinden. Ayrıca "Ne Olur Ne Olmaz" gibi ferdi kaza sigortası ve genel anlamda sağlık sigortaları da olası kış kazalarına karşı sürekli sakatlık ve tedavi masrafları teminatları ile önerdiğimiz ürünlerden.

Sigortalılarımızın, rahat uyumalarını sağlıyoruz
Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altaner: Güneş Sigorta olarak bireyleri, varlıkları ve ihtiyaçları üzerinden ele alıyoruz. Bir taraftan sigortalılarımızın konutlarını sigorta koruması altına alırken, diğer taraftan konutlarındaki risklerle ilgili endişelerini devralarak rahat uyumalarını sağlıyoruz. Bu düşünceden hareketle, Konut Paket, Konut Ekstra ve Pratik Ev ürünlerimizde su basması, dahili su hasarları, kar ağırlığı, yer kayması, fırtına gibi kış aylarında konutlarda yaşanabilecek risklere yer veriyoruz. Konut Paket ve Konut Ekstra sigortalarında ayrıca yıldırım düşmesi de teminat kapsamı içerisinde yer alıyor. Elektrik kesintileri, voltaj farklılıklarından oluşabilecek hasarlar bazı konut poliçelerimizde teminat altına alınabiliyor. Ancak bunlar ve doğalgaz kesintileri, kombi arızaları vb. durumlar, konut ile ilgili poliçelere nazaran genellikle ticari ve sınai işletmelerin faaliyet, cihaz ve makinelerini temin eden poliçeler kapsamında değerlendiriliyor. Bu tür durumların, sigortalıya hukuki sorumluluk yüklenmesi durumunda Üçüncü Şahıs Sorumluluk teminatı kapsamında değerlendirilmesi gerekiyor. Bu tür poliçeler, konut paket poliçelerine ek teminat tarzında ilave edilebiliyor. Neredeyse tüm birikimlerin yatırıldığı, evlerimiz hepimizin gözbebeği. Ancak her gün onlarca riskle karşı karşıya oldukları da bir gerçek. Dolayısıyla yalnızca kış risklerini düşünerek ve bu risklere karşı değil, tüm riskleri göz önünde bulundurarak sigorta yaptırmalarını öneririm.

Ev Plus ve Ev Lüks'te tüm teminatlar var
Eureko Sigorta Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Noyan Güvenç: Kış aylarında yaşanabilecek hasarlara yönelik ev ve eşyalarımızı teminat altına almak üzere sigorta yaptırabilirsiniz. Bu doğrultuda Eureko Sigorta olarak müşterilerimize kapsamlı Eureko Sigorta Ev Plus ve Lüks ürünlerimizi sunuyoruz. Plus ve Lüks ürünleri standart olarak dahili su basması, sel, yangın, hırsızlık, cam kırılması gibi beklenmedik durumlar sonucu evinizde veya eşyalarınızda oluşan hasarları karşılıyor. Üstelik yangın ve dahili su basması sonucu oluşan beklenmedik kazalar sonucu komşulara verilen zararları da güvence altına alıyoruz. Bu paketler kapsamında ayrıca kış aylarında ortaya çıkması muhtemel olan riskleri de teminat altına alıyoruz. Bu riskler arasında fırtına, dolu, çatıda biriken yoğun karın ağırlığı ya da düşmesi nedeniyle meydana gelen zararlar, yoğun yağışlar nedeniyle ortaya çıkan sel ve su baskınının neden olacağı hasar, buzlanma sonucu araçların sigortalı kıymetlere çarpması sonucu oluşacak zararlarla birlikte elektrik kesintisi ve voltaj iniş çıkışları nedeniyle konut içinde bulunan elektronik cihazlarda meydana gelen zararlar yer alıyor. Kar veya yağmur durumlarında oluşan risklere karşı Eureko Sigorta olarak standart ev sigortası teminatlarını da kapsayan Ev Plus ve Ev Lüks adlı ürünlerimizi müşterilerimize öneriyoruz.

HANDE KUTLU/PARA

 


Geri Dön