28 / 04 / 2024

Konut sitesi aidatlarında zam krizi! 5 bin TL'ye kadar çıktı!

Konut sitesi aidatlarında zam krizi! 5 bin TL'ye kadar çıktı!

Konut sitesi aidatlarına fahiş zamlar gelmeye başladı. Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay yaptığı açıklamada, İstanbul’da aylık 5 bin TL istenilen lüks siteler olduğunu söyledi...



Konut sitesi aidatlarına fahiş zamlar gelmeye başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, özellikle güvenlik, apartman görevlisi, bahçıvan gibi hizmetleri olan sitelerde aidatlara yüzde 200’lere varan oranlarda zamlar yapıldı. Aidatı 5 bin lirayı geçen siteler bulunurken bazı sitelerde protesto gösterileri düzenlenmeye başladı.

Konut sitesi aidatlarında zam krizi! 5 bin TL ye kadar çıktı!

Maaşlar mı etkiledi?

Yaptığı açıklamada aidatların sunulan hizmetlere göre değiştiğini dile getiren Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, daire sayısının dışında havuz, spor salonu, ısınma, güvenlik, bahçıvan gibi hizmetler nedeniyle aidat ücretlerinin her binada farklı olduğunu söyledi. Açıklamasında bazı sitelerin tamamen aynı hizmeti vermesine rağmen ücretlerin değişebildiğini söyleyen Gülcan Altınay, bu noktada en önemli gideri çalışanların maaşlarının oluşturduğunu söyledi. Asgari ücrete yüzde 55 zam gelmesiyle bu giderlerin arttığını söyleyen Altınay, ortak alanlardaki elektrik, su, doğalgaz giderleri de maliyet artışlarını etkilediğini kaydetti.


Geri Dön